Foto: LETA
Otrdien Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka dodas divu dienu vizītē uz Jelgavu, Bausku un Jēkabpili, portālu "Delfi" informēja EK pārstāvniecībā.

Šteinbuka klātienē iepazīsies ar Eiropas Savienības (ES) fondu finansēto projektu devumu iedzīvotāju dzīvē un uzklausīs pašvaldību un iedzīvotāju viedokli par būtiskākajiem ES un Latvijā risināmajiem jautājumiem, piemēram, jauniešu bezdarbu vai iespējamo Latvijas pievienošanos eirozonai.

”EK pārstāvniecība atrodas Rīgā, taču mans darbs ir klausīties un darīt zināmu Briselē, ko par Komisijas plāniem vai tādiem aktuāliem jautājumiem kā iespējamā eiro ieviešana domā cilvēki visā Latvijā. Arī lielākā daļa ES fondu naudas nonāk nevis Rīgā, bet Latvijas reģionos, tāpēc man šķiet ļoti svarīgi uzzināt, ko par Eiropas naudas ieguldījumu domā cilvēki ārpus galvaspilsētas,” norāda Šteinbuka.

Otrdien Šteinbuka apmeklēs Jelgavu un Bausku. Zemgales lielākajā pilsētā Jelgavā viņa tiksies ar pašvaldības pārstāvjiem un apmeklēs Zemgales Reģionālo kompetenču attīstības centru un Jelgavas Amatu vidusskolu, kur īstenoti vairāki ES līdzfinansēti projekti. Tāpat viņa tiksies ar pilsētas jauniešu atbalsta grupu ”Jaunie līderi”.

”Jauniešu bezdarbs ir liela problēma Latvijā un visā Eiropā, un to nevar atrisināt, vienkārši pieņemot lēmumus Rīgā vai Briselē – svarīgi, lai jaunieši paši iesaistītos risinājumu meklēšanā. Tāpēc es priecājos par iespēju tikties ar aktīviem jauniem cilvēkiem, kuri ir ieinteresēti savas nākotnes veidošanā,” saka Šteinbuka.

Šā gada vasarā ES valstu vadītāju pieņemtajos ieteikumos Latvijai īpaši uzsvērta nepieciešamība mazināt jauniešu bezdarbu, cita starpā veidojot efektīvāku profesionālo izglītību. Saskaņā ar Eurostat apkopoto statistiku pagājušā gada beigās Latvijā bija devītais augstākais jauniešu bezdarba līmenis ES – 27,4%.

Otrdienas pēcpusdienā Šteinbuka dosies uz Bausku, kur tiksies ar pašvaldības pārstāvjiem un iepazīsies ar vairāku ES fondu līdzfinansēto projektu rezultātiem, bet trešdienu pavadīs Jēkabpilī, kur līdzās sarunām ar pašvaldības amatpersonām un ES finansētu projektu apskatei arī tiksies ar pilsētas jauniešiem.

Pildot EK pārstāvniecības vadītājas pienākumus, Šteinbuka iecerējusi apmeklēt visus Latvijas reģionus. Līdz šim viņa jau viesojusies Vidzemē un Kurzemē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!