Foto: Edijs Pālens
Rīgas apgabaltiesa pirmdien Vecrīgas grautiņos apsūdzētam vīrietim piesprieda trīs gadus un sešus mēnešus ilgu cietumsodu, informēja tiesā.

Tiesa atzina apsūdzēto par vainīgu dalībā grautiņos, taču, ņemot vērā, ka viņš notiesāts par zādzībām citās lietās, tiesa, ieskaitot iepriekš piespriestos sodus, viņam kā galīgo sodu noteica brīvības atņemšanu uz trim gadiem un sešiem mēnešiem, paskaidroja prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga.

2009.gada 13.janvāra vēlā pēcpusdienā Doma laukumā noritēja opozīcijas partijas "Sabiedrība citai politikai" pieteikta protesta akcija, kurā dalību bija pieteikušas vairāk nekā 20 sabiedriskās organizācijas un partijas, kopumā pulcējot aptuveni 10 tūkstošus iedzīvotāju.

Lai arī mītiņš noritēja bez lieliem starpgadījumiem un incidentiem, pēc tā beigām apmēram tūkstotis demonstrantu devās uz Saeimas namu, kur daudzi izsita parlamenta ēkai stiklus, demolēja likumsargu automašīnas un apmētāja kārtības sargus ar dažādiem priekšmetiem, tostarp bruģi, pudelēm un citām drazām. Cieta policijas transports, kā arī vairākas ēkas un veikali Vecrīgā. Traumas guva gan policisti un karavīri, gan grautiņa dalībnieki.

Sākotnēji 68 apsūdzētie tiesai bija nodoti vienā lielā lietā, taču tā dažādu iemeslu dēļ ir sadalīta vairākos procesos.

Jau pirms vienas lielas lietas nonākšanas tiesā vairākiem grautiņa dalībniekiem tika piemērots medicīnisks piespiedu līdzeklis.

Citā Vecrīgas grautiņu lietā 11 apsūdzētajiem tiesa piemēroja piespiedu darbu.

Savukārt kādam citam apsūdzētajam piespriests trīs gadus un mēnesi ilgs cietumsods. Vīrietis noziegumu bija pastrādājis, būdams jau nosacīti notiesāts, tāpēc arī šāds cietumsods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!