Artūram Šternbergam, kurš ir viens no apsūdzētajiem par dalību 13.janvāra grautiņos Vecrīgā, būs jāstrādā 100 stundas piespiedu darba, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas apgabaltiesā.

Rīgas apgabaltiesa Šternbergam pirmdien nolasīja saīsināto spriedumu, savukārt pilns sprieduma teksts būs pieejams 27.augustā.

Kopā ar Šternbergu šajā lietā apsūdzēts arī Mareks Laizāns, taču šis vīrietis no tiesas izvairās un ir izsludināts starptautiskā meklēšanā.

Jau ziņots, ka 2009.gada 13.janvāra pievakarē Doma laukumā noritēja opozīcijas partijas "Sabiedrība citai politikai" pieteikta protesta akcija, kurā piedalījās vairāk nekā 20 sabiedriskās organizācijas un partijas, kopumā pulcējot aptuveni 10 tūkstošus iedzīvotāju.

Lai arī šis mītiņš noritēja bez īpašiem starpgadījumiem, pēc tā beigām apmēram tūkstotis demonstrantu devās uz Saeimas namu, kur daudzi izsita parlamenta ēkai stiklus, demolēja likumsargu automašīnas un apmētāja kārtības sargus ar dažādiem priekšmetiem, tostarp bruģi un pudelēm. Cieta policijas transports, kā arī vairākas ēkas un veikali Vecrīgā. Traumas guva gan policisti un karavīri, gan grautiņa dalībnieki.

Sākotnēji 68 apsūdzētie tiesai bija nodoti vienā lielā lietā, taču tā dažādu iemeslu dēļ ir sadalīta vairākos procesos.

Visi apsūdzēti par aktīvu piedalīšanos masu nekārtībās, kas saistītas ar grautiņiem, postījumiem, dedzināšanu, mantas iznīcināšanu vai vardarbību pret personu, vai pretošanos varas pārstāvjiem.

Rīgas apgabaltiesa februāra beigās piesprieda reālu cietumsodu vienam no 13.janvāra grautiņu dalībniekam Ivanam Mirahtanovam, portālam "Delfi" apliecināja tiesā. Šis vīrietis noziegumu bija pastrādājis, būdams jau nosacīti notiesāts, tāpēc arī šāds sods. Apsūdzētais tiesneša Jura Stukāna spriedumu ir jau pārsūdzējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!