Foto: DELFI Aculiecinieks
Aizvadītajās brīvdienās cilvēki Latvijā un pasaulē saskārās gan ar dabas untumiem un traģēdijām, gan baudīja festivālu vasaru un citas izklaides. Portāls "Delfi" piedāvā spilgtāko brīvdienu notikumu apkopojumu.

Sestdienas vakarā Polijas ziemeļos plosījās vairākas virpuļvētras jeb tornado. Dabas stihijas daļēji sagrautā mājā miris kāds vīrietis. Tiek ziņots, ka kopumā tornado Polijā cietuši vairāki cilvēki.

Piektdien un sestdien netālu no Cēsīm norisinājās festivāls "Fonofest".

Fotogalerijā: 'Fonofest' pirmā diena

Fotogelerijā: 'Fonofest' otrā diena

No 11.līdz 14.jūlijam Rīgā, Rundālē, Mežotnē un Koknesē norisinājās Starptautiskais Senās mūzikas festivāls. Arī 18. pastāvēšanas gadā festivāls pulcēja daudzus izcilus mūziķus.

Sestdien, 14. jūlijā, Rīgā, laukumā pie Centrālās stacijas notika jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis 2012" dalībnieku svinīgā sagaidīšana.


Piektdien Jelgavā vārtus vēra 6. Starptautiskais smilšu skulptūru festivāls "Summer Signs".

Lietavu izraisītajos plūdos un zemes nogruvumos Japānas dienvidrietumos Kjusju salā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 25, bet septiņi cilvēki tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem, svētdien paziņoja amatpersonas.

Applūdušas vismaz 2800 mājas.

Ēģiptes otrajā lielākajā pilsētā Aleksandrijā, sabrūkot vienpadsmit stāvu dzīvojamai ēkai, gājuši bojā desmit un ievainots 21 cilvēks.


Izraēlas pilsētā Telavivā sestdienas vakarā gājienā par sociālo taisnīgumu un pret dzīves dārdzību aizdedzinājies viens no protestētājiem.

Latvijas hokeja treneri Oļegs Znaroks, Harijs Vītoliņš un Jurijs Ždanovs sestdien universālveikalā "Elkor Plaza" Latvijas hokeja līdzjutējiem prezentēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) galveno trofeju - Gagarina kausu.

Kauss ir izgatavots no sudraba un pārklāts ar zeltu, tā priekšpusē ir iegravēts Jurija Gagarina attēls skafandrā un lidojoša komēta, savukārt aizmugurē attēlots hokejists. Kauss rotāts ar mazām hokeja ripām uz kurām jau redzami četru čempionvienību nosaukumi. Kauss sver 19 kilogramus, tā tilpums ir aptuveni 12 litri. Kausa autors ir Vladimirs Meizels, juvelieru studijas "Mayzel" vadītājs.

Svētdien no agra rīta Biķernieku trasē notika tradicionālais senlietu restauratoru un kolekcionāru saiets.

Šo saietu dēvē arī par "dzelžu jeb krāmu tirgu" un tas ir iespēja ne vien satikt hobija biedrus, bet dalīties pieredzē par dažādu priekšmetu restaurāciju, bet arī mainīties un papildināt savas kolekcijas ar jauniem eksponātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!