Foto: LETA
Valdība otrdien pēc finanšu ministra Andra Vilka (V) ieteikuma Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietniekam muitas jomā, Muitas pārvaldes direktoram Tālim Kravalim piešķīra muitas ģenerāļa dienesta pakāpi, bet VID Finanšu policijas pārvaldes direktoram Kasparam Čerņeckim - finanšu policijas ģenerāļa dienesta pakāpi.

VID portālu "Delfi" informēja, ka iepriekš nevienam ierēdnim nav bijusi piešķirta muitas ģenerāļa vai Finanšu policijas ģenerāļa pakāpe.

Finanšu ministrijā (FM) skaidro, ka saskaņā ar normatīvos noteikto muitas un finanšu policijas ģenerāļa dienesta pakāpi piešķir valdība pēc finanšu ministra ieteikuma, un to var iegūt pēc divu gadu izdienas pulkveža pakāpē.

FM norāda, ka Muitas ģenerāļa dienesta pakāpes piešķiršanai izvirzītais kandidāts Kravalis atbilst visām prasībām dienesta pakāpes "muitas ģenerālis" saņemšanai. Kravalis muitas sistēmā strādā kopš 1987.gada 17.jūlija, bet tieši VID - no 1990.gada 8.oktobra. Kopš 2010.gada 6.janvāra Kravalis ir VID ģenerāldirektora vietnieks muitas jomā un Muitas pārvaldes direktors.

Pulkveža pakāpe Kravalim piešķirta 2003.gada 5.martā, un izdiena pulkveža pakāpē 2011.gada 14.novembrī pārsniedza astoņus gadus.

Arī Čerņeckis atbilst visām prasībām dienesta pakāpes "finanšu policijas ģenerālis" saņemšanai, skaidro FM. Čerņeckis Finanšu policijas sistēmā strādā kopš 1999.gada 8.februāra. 2009.gada 2.novembrī pārcelts VID Finanšu policijas pārvaldes direktora amatā.

Par pulkvedi Čerņeckis kļuva 2009.gada 10.decembrī, un izdiena šajā dienesta pakāpē uz 2011.gada 10.decembri pārsniedz divus gadus.

Pēc ģenerāļa pakāpes saņemšanas Kravalim un Čerņeckim palielināsies piemaksas pie algas apjoms no līdzšinējiem 45 latiem, kas noteikta ierēdņiem ar pulkveža pakāpi, līdz 55 latiem ierēdņiem ar ģenerāļa pakāpi, piebilst VID.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!