Foto: DELFI

Jaunievēlētā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) piektdien pirmajā sēdē neievēlēja padomes vadītāju, jo uz sēdi neieradās viena no padomes loceklēm Aija Duļevska, informēja padomē.

Padome nolēma sēdi atlikt un turpināt NEPLP priekšsēdētāja un vietniek vēlēšanas ceturtdien, 9.februārī.

Mēneša laikā padome rīkos vairākas tikšanās ar elektroniskās plašsaziņas līdzekļu (EPL) nozares pārstāvjiem – sabiedriskajiem medijiem, Sabiedrisko konsultatīvo padomi, komerciālajiem EPL, nozares asociāciju pārstāvjiem, augstskolu pārstāvjiem, Kultūras ministriju, Satiksmes ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, kā arī ar Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju.

Padome uzskata, ka, uzsākot darbu, svarīgi uzklausīt, kādas ir nozares vajadzības un ko nozares pārstāvji sagaida no jaunievēlētās Padomes darbības. Padomes tikšanās būs atklātas, tajās brīvi varēs piedalīties gan žurnālisti, gan nevalstisko organizāciju pārstāvji. Pēc šīm sanāksmēm Padome piedāvās kopīgu rīcības plānu tālākajai darbībai.

Jau ziņots, ka ceturtdien Saeima jauno apstiprināja NEPLP sastāvu.
Deputāti piecos vakantajos NEPLP amatos apstiprināja piecus Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas izvirzītos kandidātus - filmu un raidījumu studijas "Mistrus Media" vadītāju Gintu Grūbi, "Turības" Komunikācijas zinātņu katedras vadītāju Aināru Dimantu, "Latvijas Vēstneša" portāla nozares redaktori Aiju Duļevsku-Cālīti, SIA "Vesta LK" mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu vadītāju Daini Mjartānu un Anša Epnera filmu studijas "AVE" producentu, operatoru un režisoru Ivaru Zviedri.

Līdzšinēja NEPLP tika ievēlēta 2007.gadā. Padomi vadīja Ābrams Kleckins, tajā darbojās Dace Buceniece, Dzintra Geka, Sergejs Kārītis, Imants Skrastiņš un Ingrīda Brigita Stroda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!