Foto: AFI

Lielākā daļa bijušo Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu turpinās darboties savā profesijā, taču citiem turpmākie plāni vēl esot neskaidri, vēsta interneta portāls "mansmedijs.lv".

Bijušo NEPLP locekļu teiktais liecina, ka lielākā daļa turpinās strādāt savā profesijā, tā bijušais NEPLP priekšsēdētājs Ābrams Kleckins turpinās lasīt lekcijas universitātē, savukārt kinorežisore Dzintra Geka šobrīd jau atrodoties Vācijā, kur tiek filmēta jaunā viņas režisētā filma.

Bijusī NEPLP locekle Ingrīda Brigita Stroda esot nodevusies radošai darbībai un rakstot lugu, taču viņa nevēlējās portālam atklāt, kur to plānots iestudēt un par ko šī luga būs, jo tas būšot pārsteigums.

Bijušais NEPLP loceklis Sergejs Kārītis portālam sacīja, ka no mediju vides aiziet nav plānojis un jau tagad izskata vairākus piedāvājumus. Pagaidām reālākā iespēja esot atgriešanās viņa bijušajā darbavietā "Pirmajā Baltijas kanālā", kur pirms iecelšanas padomē viņš strādāja par juristu.

Bijusī NEPLP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece par saviem plāniem portālam nevēlējās izteikties, savukārt Imants Skrastiņš pēc astoņiem padomē pavadītajiem gadiem ir nolēmis nedaudz atvilkt elpu un par turpmāko darbību sākšot domāt, vien rudenim tuvojoties. Viņš gan zināja teikt, ka teātrī vairs neatgriezīsies.

Jau ziņots, ka ceturtdien Saeima ievēlēja jaunu padomi, kurā darbojas filmu un raidījumu studijas "Mistrus Media" vadītājs Gints Grūbe, "Turības" Komunikācijas zinātņu katedras vadītājs Ainārs Dimants, "Latvijas Vēstneša" portāla nozares redaktore Aija Duļevska-Cālīte, SIA "Vesta LK" mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu vadītājs Dainis Mjartāns un Anša Epnera filmu studijas "AVE" producents, operators un režisors Ivars Zviedris.

Kā minēts Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, birojs nodrošina Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes darbību, taču par padomes darbību un uzdevumu izpildi atbildīgs tās priekšsēdētājs, kurš arī rīkojas ar padomes finanšu līdzekļiem un pieņem darbā un atbrīvo no darba sekretariāta darbiniekus.

Piektdien notiks jaunās NEPLP pirmā sēde, kurā plānots ievēlēt jaunu priekšsēdētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!