Foto: LETA
Režisors Pēteris Krilovs un žurnāla "Ir" žurnāliste Anita Brauna atsaukusi savu kandidatūru uz Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amatu.

Par to trešdien Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē, kurā bija paredzēts uzklausīt 17 konkursa otrajai kārtai izvirzītos NEPLP locekļu kandidātus, informēja komisijas vadītāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Pats Krilovs uz sēdi nebija ieradies, un par savu lēmumu komisiju informējis rakstiski. Mūrniece sēdes sākumā nepieminēja, kādu iemeslu dēļ Krilovs nolēmis kandidatūru atsaukt.

Arī "Ir.lv" žurnāliste Anita Brauna trešdien atsaukusi savu kandidatūru, portālu "Delfi" informēja Mūrniece.

Trešdien komisija rīko debates ar [potenciālajiem NEPLP locekļiem. Debatēs piedalās Māra Eglīte, Aleksandrs Mirlins, Rolands Tjarve, Ivars Zviedris, Andris Mellakauls, Ainārs Dimants, Aija Dulevska–Cālīte, Gints Grūbe, Dainis Mjartāns, Rita Našeniece, Anita Brauna, Ilmārs Muula, Ilze Strenga, Dace Buceniece, Sergejs Kārītis un Andris Ķēniņš.

NEPLP locekļu kandidāti sēdē atbildēs uz deputātu, biedrību un nodibinājumu pārstāvju, mediju ekspertu un citu interesentu jautājumiem. Diskusijas darba kārtībā paredzētas kandidātu debates par aktuālajām problēmām, kas NEPLP jārisina sabiedrisko mediju un komercmediju jomā. Tāpat kandidātiem būs jāsniedz sava vīzija par Latvijas elektronisko mediju ilgtermiņa attīstību.

Nolikums paredz, ka kandidātiem uz NEPLP ir jābūt augstākajai izglītībai, vismaz piecus gadus ilgai profesionālai vai akadēmiskai pieredzei plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes vai cilvēktiesību jomā un labai reputācijai.

Esošā NEPLP ir ievēlēta 2007.gadā. Padomi vada Ābrams Kleckins, tajā darbojas Dace Buceniece, Dzintra Geka, Sergejs Kārītis, Imants Skrastiņš un Ingrīda Brigita Stroda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!