Foto: DELFI
Trešdien Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija uzklausīs 17 Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu kandidātus, kurus komisija iepriekš izvirzīja atlases konkursa otrajai kārtai, informēja Saeimas Preses dienests.

NEPLP locekļu kandidāti sēdē atbildēs uz deputātu, biedrību un nodibinājumu pārstāvju, mediju ekspertu un citu interesentu jautājumiem. Diskusijas darba kārtībā paredzētas kandidātu debates par aktuālajām problēmām, kas NEPLP jārisina sabiedrisko mediju un komercmediju jomā. Tāpat kandidātiem būs jāsniedz sava vīzija par Latvijas elektronisko mediju ilgtermiņa attīstību.

"Esam gandarīti, ka konkursā pieteicās tik daudz pretendentu un, ka tik aktīva bijusi sabiedrisko un profesionālo organizāciju iesaiste. Liels paldies gan tiem, kuri pieteicās dalībai konkursā, gan sabiedriskajām organizācijām par aktīvo iesaistīšanos," norāda komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. "Liels ieguvums, kas daļēji izriet arī no konkursa atklātības un plašās sabiedrības iesaistes, ir tas, ka cilvēki daudz labāk apzinājušies, cik liela loma Latvijas valstī ir nacionālajai informatīvajai telpai – ka tā ir jāattīsta, jākopj un jāaizsargā. Paldies žurnālistiem, kas par to informējuši sabiedrību, un ceru, ka šī tēma no dienaskārtības nepazudīs," uzsver Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Otrdien Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti tikās ar plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes un cilvēktiesību jomā strādājošajiem nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, lai kopīgi diskutētu par konkursa otrajai kārtai virzītajiem NEPLP locekļu kandidātiem un biedrību un nodibinājumu ieteiktajiem kritērijiem NEPLP kandidātu atlasei.

Trešdien diskusijai tiešraidē ikviens varēs sekot līdzi Saeimas mājaslapā www.saeima.lv. Tāpat Saeimas mājaslapā būs pieejams arī komisijas sēdes ieraksts.

Debatēs piedalīsies Māra Eglīte, Aleksandrs Mirlins, Rolands Tjarve, Ivars Zviedris, Andris Mellakauls, Ainārs Dimants, Aija Dulevska–Cālīte, Gints Grūbe, Pēteris Krilovs, Dainis Mjartāns, Rita Našeniece, Anita Brauna, Ilmārs Muula, Ilze Strenga, Dace Buceniece, Sergejs Kārītis un Andris Ķēniņš.

Nolikums paredz, ka kandidātiem uz NEPLP ir jābūt augstākajai izglītībai, vismaz piecus gadus ilgai profesionālai vai akadēmiskai pieredzei plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes vai cilvēktiesību jomā un labai reputācijai.

Esošā NEPLP ir ievēlēta 2007.gadā. Padomi vada Ābrams Kleckins, tajā darbojas Dace Buceniece, Dzintra Geka, Sergejs Kārītis, Imants Skrastiņš un Ingrīda Brigita Stroda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!