Foto: LETA
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi lūgt Saeimas Juridisko komisiju izvērtēt kanāla "TV5" pārraidīto sižetu, kurā viens no intervējamajiem, iespējams, diskreditējis Latvijas valstiskumu, informēja padomes locekle Dzintra Geka.

Geka stāsta, ka pirmdien padomes locekļiem bijušas asas diskusijas par "TV5" piemērojamo sodu, tādēļ nolemts vērsties Saeimas Juridiskajā komisijā ar lūgumu izskatīt un dot savu atzinumu, vai šajā gadījumā diskreditēts Latvijas valstiskums. Geka klāsta, ka "TV5" pārstāvji šodien sēdē skaidrojuši, ka šāds viedoklis ielikts, lai piesaistītu lielāku skatītāju uzmanību un šis jautājums būtu parādīts "asāks".

Gala lēmumu par "TV5" administratīvā pārkāpuma lietu padome cer pieņem nākamās nedēļas sēdē, taču tas būšot atkarīgs no Saeimas Juridiskās komisijas lēmuma. Taču padomes locekle paliek pie pārliecības, ka šis ir bijis pārkāpums un telekompānijai "Latvijas Neatkarīgā televīzija" (LNT), kurai pieder kanāls "TV5", jāsaņem maksimālais iespējamais sods - 1500 latu.

NEPLP pirmdien izskatīja arī otru administratīvā pārkāpuma lietas pret LNT par kanālā "TV5" konstatēto pārkāpumu, vairākkārt nenodrošinot titrus ar tulkojumu latviešu valodā. Par šo pārkāpumu raidorganizācijai tika piemērots maksimāli pieļaujamais sods 100 latu.

Kā ziņots, šogad padome pret LNT un "TV5" bija ierosinājusi vēl vairākas administratīvā pārkāpuma lietas, no kurām trīs izbeigtas bez sodu piemērošanas.

Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 21.pantā teikts, ka padomei ir tiesības uz laiku līdz septiņām dienām apturēt elektroniskā plašsaziņas līdzekļa darbību, ja tas gada laikā atkārtoti pārkāpis likumu. Savukārt padome var anulēt apraides atļauju vai retranslācijas atļauju, ja elektroniskais plašsaziņas līdzeklis trīs reizes gada laikā ir administratīvi sodīts par likuma pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!