Foto: LETA
Telekompānija TV5 nepiekrīt, ka tās ziņās diskreditēts Latvijas valstiskums tādēļ, ka kāds no intervējamajiem Latviju nosaucis par fašistisku valsti, sacīja TV5 Pašreklāmas daļas vadītāja Ingūna Lūriņa.

Administratīvo lietvedību pret TV5 par 13.oktobrī ziņās pausto viedokli nolēmusi ierosināt Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP).

"NEPLP publiski paustos pārkāpumus TV5 neatzīst," teica Lūriņa.

Sižeta mērķis bija atspoguļot atšķirīgus viedokļus par gaidāmo parakstu vākšanu saistībā ar Satversmes grozījumu ierosināšanu par otru valsts valodu. Konkrētā cilvēka viedoklis ar redakcijas viedokli nesakrīt, norādīja televīzijas pārstāve.

"Sižeta autoru, ziņu redakcijas un intervējamā viedokļi par konkrēto tematu krasi atšķiras. Sižeta mērķis bija izstāstīt notikumu un atspoguļot cilvēku viedokļus, parādīt viedokļu daudzveidību. Kas arī tika izdarīts! Un kā demokrātiskā valstī ar konstitucionālām tiesībām ‒ cilvēkiem ir tiesības paust savu viedokli, ja viņiem tiek uzdots jautājums. Sižetā paustais nav ziņas, bet gan vienas personas subjektīvais viedoklis par notikumu, kurš krasi atšķiras no sižeta veidotāja vai ziņu redakcijas viedokļa šajā jautājumā," uzsvēra Lūriņa.

NEPLP ir pavēstījusi, ka aicinās TV5 sniegt paskaidrojumus, bet pagaidām šādu uzaicinājumu kompānija vēl nebija saņēmusi.

Sižetā intervēti arī cilvēki uz ielas un kāds puisis sacījis, ka Latvija ir fašistiska valsts. Latviešu valoda esot pārāk primitīva, lai tajā varētu vadīt valsti, bet krievu valoda esot īstā valsts valoda, vīrieša teikto atstāstīja padomes pārstāve Dzintra Geka.

"Mūsu juristi gan teica, ka tā ir viedokļu daudzveidība, bet tas bija montēts sižets, un es uzskatu, ka lietu var ierosināt. Varbūt mēs tiesā zaudēsim, bet es to nevaru pieņemt," sacīja Geka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!