Foto: F64
Ar plašu vērienu dibinātā politisko partiju apvienība "Par labu Latvija" (PLL), kas kopš 10.Saeimas pilnvaru beigām palikusi bez parlamentārās pārstāvniecības, vēl pirms tam bija zaudējusi valdes priekšsēdētāju – oktobra sākumā šo amatu atstāja aprīlī tajā ieceltais uzņēmējs Ivars Kalvišķis.

Politisko partiju reģistra ziņas liecina, ka Kalvišķis kopš 4.oktobra vairs nav PLL valdes priekšsēdētājs. 26.septembrī, nedēļu pēc 11.Saeimas vēlēšanām, viņš Uzņēmumu reģistram iesniedzis lūgumu atbrīvot viņu no šī amata pēc paša vēlēšanās.

Līdz ar to šobrīd PLL valdē darbojas pieci valdes locekļi, kam tiesības pārstāvēt apvienību ir tikai visiem kopā. Valdē darbojas gan bijušie 10.Saeimas deputāti – Šlesera reformu partijas LPP/LC priekšsēdētājs Ainārs Šlesers un likvidēšanas procesā esošās Tautas partijas līderis Andris Šķēle, – gan reģionālo partiju līderi - Edvīns Bartkevičs no partijas "Ogres novadam", Mečislavs Vēveris no partijas "Latgales tauta" un "Vienota Rēzekne" pārstāvis Jurijs Petkevičs.

Jau vēstīts, ka Kalvišķis augustā apturējis darbību "Šlesera Reformu partijā-LPP/LC" līdz brīdim, kad tā atjaunos agrāko nosaukumu. Kalvišķis tolaik skaidroja, ka tādējādi viņš arī atteicies kandidēt Saeimas vēlēšanās un atkāpsies no apvienības vadītāja amata, kurā palikt, aizejot no aktīvās politikas, nav iespējams. Pēc Tautas partijas likvidēšanas apvienība PLL gan faktiski savu darbību būs beigusi.

Kalvišķis uzskatīja, ka pārdēvēt partiju par Šlesera Reformu partiju bija kļūda, un par to viņš pirms kongresa neesot bijis informēts. Kalvišķis, kurš ir ilggadējs "Latvijas ceļa" biedrs, kuram partijas ideoloģija esot tuva, atzina, ka viņš ir gatavs LPP/LC atgriezties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!