Foto: NASA
Latvijas Nacionālo kosmosa stratēģiju un zinātniski tehnisko un ekonomisko pamatojumu Latvijas dalībai Eiropas Kosmosa aģentūras programmās izstrādās biedrība "Tehnoloģiju attīstības forums", liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā.

Plānotā līgumcena ir 18 000 latu, un pasūtītājs - Izglītības un zinātnes ministrija.

Jau vēstīts, ka Latvijas kosmosa tehnoloģiju attīstības un kosmosa rīcībpolitikas stratēģija paredz Latvijas iesaistīšanos Eiropas Kosmosa aģentūrā un Nacionālās kosmosa nozares attīstības pamatnostāņu izstrādi.

2013. – 2014.gadā plānots izveidot Latvijas Kosmosa aģentūru, kas sākotnēji būtu atsevišķa struktūrvienība IZM pārraudzībā ar divām līdz trim štata vietām. Tāpat paredzēts uzdot IZM sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Satiksmes ministriju un Aizsardzības ministriju līdz 2012. gada 2. janvārim izstrādāt Nacionālās kosmosa nozares attīstības pamatnostādņu 2012.-2017.gadam projektu.

Iecerēts arī līdz 2011.gada beigām parakstīt sadarbības līgumu starp Latvijas valdību un Eiropas Kosmosa aģentūru (EKA), kā arī Izglītības un zinātnes ministrijai sadarbībā ar Finanšu ministriju izstrādāt finansēšanas modeli, lai nodoršināti, ka Latvija kļūst par EKA Eiropas sadarbības valsti no 2012.gada trešā ceturkšņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!