Foto: LETA
Apvienības "Par labu Latviju" (PLL) biedru sapulcē pirmdien par jauno apvienības valdes priekšsēdētāju ievēlēja uzņēmēju un vienu no tautas kustības PLL dibinātājiem Ivaru Kalvišķi, informē apvienība.

Stājoties jaunajā amatā, Kalvišķis skaidri definējis savas darbības prioritātes. "Apvienība Saeimas vēlēšanās startēja ar ekspertu vērtējumā labāko programmu, kas bija izaugusi no plaša dialoga ar nevalstiskajām organizācijām. Idejas, kas paustas apvienības programmā kļūst aktuālākas ar katru dienu. Mana prioritāte būs šīs programmas realizācija un visplašākā sabiedrisko organizāciju iesaiste Latvijai labāko risinājumu rašanā tik būtiskās sfērās kā tautsaimniecība, demogrāfija, izglītība un jaunu darba vietu radīšana," sacījis Kalvišķis.

1993. gadā Kalvišķis kļuva par AS "Laima" ģenerāldirektoru, vēlāk arī par valdes priekšsēdētāju. 2001.gadā viņš īsu brīdi bija Privatizācijas aģentūras (PA) ieceltais valsts pilnvarnieks privatizējamajā valsts akciju sabiedrībā "Latvijas kuģniecība" (LK). Bijis arī kosmētikas tirdzniecības uzņēmuma SIA "Kolonna Serviss" direktors. 2001.gada nogalē viņš iesaistījies SIA "Multihalle" projektā, kas tika dibināta kā iespējamais hokeja halles cēlājs 2006.gadā Rīgā iecerētajam pasaules čempionātam hokejā.

Kalvišķis 2002.gadā uzņemts partijā "Latvijas ceļš" (LC), no kuras tai pat gadā arī kandidēja partijai neveiksmīgajās 8.Saeimas vēlēšanās. Pēc vēlēšanām Kalvišķis ievēlēts LC valdē un kļuva par valdes priekšsēdētāja vietnieku. Vairākkārt viņš nesekmīgi kandidējis arī uz partijas vadītāja amatu. No LC viņš 2005.gadā kandidējis Rīgas domes vēlēšanās, bet no apvienības LPP/LC saraksta neveiksmīgi mēģinājis iekļūt 9.Saeimā. Šobrīd viņš ir LPP/LC Rīgas nodaļas valdes loceklis.

10.Saeimas vēlēšanās Kalvišķis kandidēja no PLL. Pirms vēlēšanām viņš deklarējis valdes priekšsēdētāja amatu SIA "Daugavas Zaļā Pilsēta", SIA "City Sand", SIA "Country Development Projects" un nodibinājumā "Klubs 33". Kalvišķis tolaik bija arī valdes loceklis SIA "Development Projects", SIA "L&K Corp" un Pierīgas mednieku klubā.

PLL biedru sapulce arī grozījusi apvienības statūtus, nosakot, ka turpmāk valdi veidos seši dalībnieki – valdes priekšsēdētājs un piecu apvienību veidojošos partiju priekšsēdētāji.

Jau vēstīts, februāra sākumā tautas kustība PLL nolēma, ka nedeleģēs savus pārstāvjus politiskās PLL valdei, noraidot politiskās PLL aicinājumu deleģēta apvienības vadībai kādu no uzņēmēju pārstāvjiem. Līdz ar to politiskās PLL valdē palika tikai pieci valdes locekļi un līdz šim tai nebija arī valdes priekšsēdētāja, jo līdzšinējais vadītājs, eksprezidents un Saeimas deputāts Kārlis Ulmanis nolēma no šī amata atkāpties.

Politiskās apvienības PLL valde pirmdien nolēma samazināt valdes locekļu skaitu līdz septiņiem un par PLL valdes priekšsēdētāju ievēlēt kādu no tautas kustības PLL jeb "uzņēmēju bloka" pārstāvjiem, tomēr pēc uzņēmēju "kurvīša" valdes sastāvs būs vēl mazāks - PLL valdē turpmāk būs pārstāvēti piecu politisko partiju līderi – Ainārs Šlesers no LPP/LC, Andris Šķēle no Tautas partijas, Edvīns Bartkevičs no partijas "Ogres novadam", Mečislavs Vēveris no partijas "Latgales tauta" un "Vienota Rēzekne" pārstāvis Jurijs Petkevičs.

Iepriekš PLL valdē bija 14 biznesa un politikas pārstāvji. No Tautas kustības valdē deleģēti uzņēmēji Aivars Ločmelis, Aleksandrs Milovs, Guntis Rāvis, Atis Sausnītis, Juris Savickis un Aleksejs Šeiņins. TP valdē pārstāv Šķēle un Mārtiņš Zemītis, savukārt LPP/LC – Šlesers un Normunds Teteris. Partijas "Vienota Rēzekne" pārstāvis valdē ir Petkevičs, politiskās partijas "Ogres novadam" pārstāvis – Bartkevičs, savukārt partijas "Latgales Tauta" pārstāvis – Vēveris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!