Foto: DELFI
Politiskā apvienība "Par labu Latviju" (PLL) nākamajā nedēļā izvēlēsies jaunu valdes priekšsēdētāju pēc uzņēmēju lēmuma valdi pamest, apstiprināja PLL pārstāvis Ģirts Dripe.

Viņš norādīja, ka juridiski tautas kustību "Par labu Latviju" un politisko apvienību juridiski vairs nekas nesaistīs, taču kopīga būšot ideoloģija un programma. Līdzšinējais valdes priekšsēdis bija Guntis Ulmanis, kurš bija virzīts no tautas kustības.

Iepriekš valdē bija 14 cilvēku, taču paredzams, ka turpmāk būs tikai pieci partiju līderi – Andris Šķēle no Tautas partijas, Ainārs Šlesers no LPP/LC, Jurijs Petkevičs no "Vienota Rēzekne", Edvīns Bartkevičs no "Ogres novadam" un Mečislavs Vēveris no "Latgales Tautas".

Bartkevičs no "Ogres novadam" uzskata, ka valdei būtu jābūt plašākai, un viņš rosinās, lai no TP un LPP/LC būtu divi pārstāvji. "Manuprāt, labāk, ja valdes priekšsēdētājs būtu kāds trešais cilvēks," Bartkevičs atbildēja uz BNS jautājumu, vai valdes priekšsēdētāja amats jāieņem Šķēlem vai Šleseram.

Viņš arī norādīja, ka reģionu pārstāvjiem būtu ciešāka sasaiste ar PLL, ja viņu pārstāvji būtu iekļuvuši Saeimā, taču par izstāšanos no šīs apvienības pagaidām nav domāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!