Foto: F64
Reģionālajās partijās "Vienota Rēzekne", "Ogres novadam" un "Latgales tauta" jautājums par izstāšanos no apvienības "Par labu Latviju" (PLL) līdz šim nav ticis apspriests.

Viens no partijas "Vienota Rēzekne" līderiem Jurijs Petkevičs pastāstīja, ka jautājums par partijas izstāšanos no apvienības līdz šim nav ticis apspriests. Partija "Vienota Rēzekne" pastāvēs neatkarīgi no tā - izjuks PLL vai nē - un darbosies atbilstoši savām interesēm.

Arī partijas "Latgales tauta" līdzpriekšsēdētājs Mečislavs Vēveris skaidroja, ka līdz šim šāds jautājums nav ticis skatīts. Ceturtdien, 10.februārī, plānota partijas vadības pārstāvju tikšanās, kurā tad arī tikšot lemts par "Latgales tautas" turpmāko rīcību.

Jautājums par izstāšanos no PLL nav ticis apspriests arī partijā "Ogres novadam". "Šajā apvienībā mums ir pārstāvniecība Saeimā un par izstāšanos no PLL nav lemts. Kāpēc uzņēmēju apvienība ir izstājusies no apvienības, nav grūti saprast, - esot uzņēmējam un neatrodoties koalīcijā, peldēt sērskābē nav viegli," teica partijas "Ogres novadam" līderis Edvīns Bartkevičs.

Kā ziņots, apvienība "Par labu Latviju" sašķeļas, jo uzņēmēji, kas izveidoja kustību "Par labu Latviju", savus pārstāvjus apvienības valdē nevirzīs un turpinās darboties atsevišķi. Uzņēmēji esot secinājuši, ka "minimālie mērķi ir sasniegti - PLL ir pārstāvēta 10.Saeimā", bet biznesmeņiem risināt savas problēmas esot ērtāk, atrodoties ārpus politiskās apvienības.

Līdz ar to turpmāk PLL sastāvā būs tikai piecas politiskās partijas: Tautas partija, PLL/LC, "Vienota Rēzekne", "Ogres novadam" un "Latgales tauta", bet PLL valdē būs šo partiju priekšsēdētāji Andris Šķēle, Ainārs Šlesers, Jurijs Petkevičs, Edvīns Bartkevičs un Mečislavs Vēveris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!