Foto: F64
Politiskā apvienība "Par labu Latviju" (PLL) pirmdien nolēma samazināt valdes locekļu skaitu līdz septiņiem un par PLL valdes priekšsēdētāju ievēlēt kādu no tautas kustības PLL jeb "uzņēmēju bloka" pārstāvjiem.

Par kandidātiem, ko deleģēs uzņēmēji, pirmdien uzreiz pēc PLL valdes sēdes lems tautas kustība, žurnālistiem pirmdien pastāstīja politiskās apvienības PLL valdes loceklis, LPP/LC līderis Ainārs Šlesers.

PLL valdē turpmāk būs pārstāvēti piecu politisko partiju līderi - Šlesers no LPP/LC, Andris Šķēle no Tautas partijas, Edvīns Bartkevičs no partijas "Ogres novadam", Mečislavs Vēveris no partijas "Latgales tauta" un "Vienota Rēzekne" pārstāvis Jurijs Petkevičs. Divus valdes locekļus turpmāk deleģēs uzņēmēji.

Lēmums apvienības vadību uzticēt kādam uzņēmējam, nevis Saeimas deputātam pieņemts, lai veidotos labāks dialogs ar uzņēmējiem, informēja Šlesers. Viņš sagaida no jaunā PLL vadītāja aktīvāku darbību, ar to saprotot ne tikai darbu apvienības valdē, bet arī dialogu ar darba devējiem. Tāpat Šlesers uzskata, ka PLL valdei turpmāk būs iespējas strādāt operatīvāk.

Līdzšinējā PLL valdes priekšsēdētāja Gunta Ulmaņa loma apvienībā būs, ka "Ulmaņa kungs vienmēr bija un paliks Latvijas prezidents", sacīja LPP/LC līderis, uzsverot, ka viņam esot liels gods strādāt frakcijā kopā ar Ulmani, Politiķis arī pauda pārliecību, ka eksprezidenta devums parlamenta darbā būs ļoti būtisks.

Šlesers arī uzskata, ka PLL programma, kas pirms 10.Saeimas vēlēšanām eksperti atzina par vienu no labākajām, joprojām var būt labs atbalsts valdībai, tāpēc apvienība būs aktīva un sniegs savus priekšlikumus.

Portāls "Delfi" novēroja, ka politiskās apvienības PLL valdes sēdē bija ieradušies tikai daži uzņēmēju pārstāvji, redzamākais no tiem - "Itera Latvija" valdes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Šlesers žurnālistiem atzina, ka vairāki uzņēmēju deleģētie PLL valdes locekļi atteikušies turpināt darbu, piemēram, "Skonto Būves" prezidents Guntis Rāvis un uzņēmējs Atis Sausnītis. Tomēr Šlesers pauda cerību, ka uz tautas kustības valdes sēdi pirmdien ieradīsies vairāk uzņēmēju, un, kā novēroja portāls "Delfi", viņa prognoze piepildījās.

Rāvis žurnālistiem par savu atteikšanos darboties PLL valdē atzina: "Vēlos, bet neredzu savu pienesusmu, jo es neesmu politiķis". Viņš norādīja, ka "uzņēmēju bloks" pirms vēlēšanām ieguldījis visus spēkus un zināšanas PLL izveidē, un "iznāca, kas iznāca". Viņš atzina, ka uzņēmēji nevarot mācīt politiķus, tomēr, viņaprāt, izvēlētā nepareiza darbības forma.

Rāvis uzsvēra, ka tautas kustība PLL paliks, "mēs, uzņēmēji, paliksim kopā". Šī kustība varot sadarboties ar visiem politiskajiem spēkiem, kuri atbalstītu tās idejas. Būvnieks arī uzsvēra, ka "neviens kuģis negrimst un mēs neviens no tā nebēgam".

Jau ziņots, ka pašreizējais PLL vadītājs, Saeimas deputāts Ulmanis atteicies turpmāk vadīt apvienību, aizbildinoties, ka nevarot to apvienot ar Saeimas deputāta pienākumiem un citām sabiedriskajām aktivitātēm.

Pa šlaik PLL valdē ir 14 biznesa un politikas pārstāvji. No Tautas kustības valdē deleģēti uzņēmēji Aivars Ločmelis, Aleksandrs Milovs, Guntis Rāvis, Atis Sausnītis, Juris Savickis un Aleksejs Šeiņins. TP valdē pārstāv Šķēle un Mārtiņš Zemītis, savukārt LPP/LC – Šlesers un Normunds Teteris. Partijas "Vienota Rēzekne" pārstāvis valdē ir Petkevičs, politiskās partijas "Ogres novadam" pārstāvis – Bartkevičs, savukārt partijas "Latgales Tauta" pārstāvis – Vēveris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!