Protestējot pret elektronisko plašsaziņas līdzekļu realizēto "veco sarakstu" slēptās reklamēšanas politiku, Pēdējā partija nolēmusi debatēs piedalīties nelūgta.

8. septembra vakarā no Daugavpils teātra tika translēta LNT veidota tiešraide, t.s. "Līderu debates". Uz debatēm kārtējo reizi tika ielūgti tikai seši saraksti, septiņus Saeimas kandidātu sarakstus ignorējot un tādējādi veicot slēptu sešu "izredzēto" sarakstu reklamēšanu. Zīmīgi, ka visi aicinātie, bija tā saucamie "vecie" saraksti – tādi, kuri politikā ir jau ne pirmo gadu un par kuriem, acīmredzot, LNT ir tieša vai netieša finansiāla interese.

Šādā veidā ar LNT gādību, faktiski, tiek izkropļoti Saeimas vēlēšanu rezultāti: ļaudis tiek tīši "nedainformēti", tiem tiek pastāstīts tikai par tiem, par kuriem vēlas, tanī pat laikā spēlējot it kā demokrātisku "cirku". No zāles šis neīstums ir jūtams ļoti labi, bet skatoties pa televizoru un nezinot šīs peripetijas, tas var arī netikt pamanīts un cilvēks var vēlēšanās veikt izvēli tieši LNT dezinformācijas iespaidā.

Ņemot vērā situācijas nopietnību, Pēdējā partija nolēma kaut nedaudz informēt skatītājus par notiekošo. Tās deputāta kandidāti Latgales vēlēšanu apgabalā Ansis Ataols Bērziņš un Antons Kekļa ieradās skatītāju rindās un pēc otrā pārtraukuma uzkāpa uz skatuves. A.A.Bērziņš, skaļi saucot līdzpaņemtajā ruporā, informēja zāli un televīzijas skatītājus par notiekošajām nelikumībām. Zālē A.A.Bērziņa uzruna izsauca neviltotu atbalstu.

Pēdējā partija atklāti aicina plašsaziņas līdzekļus pārtraukt notiekošo slēptās reklāmas veikšanu ar pseidodebašu palīdzību. Nav iespējams sakārtot un padarīt labāku dzīvi Latvijā, turpinot realizēt netīras politiskās tehnoloģijas. Tas ir visu mūsu interesēs, un tā nauda, ko par šādām slēptām reklāmām saņem plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, ir nieks, salīdzinot ar to postu, kas tādā veidā Latvijai tiek nodarīts. Gadījumā, ja plašsaziņas līdzekļi turpinās šādi rīkoties, Pēdējā partija darīs visu iespējamo, lai informētu vēlētājus par notiekošo un traucētu pseidodebašu norisi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!