17. augusta vakarā Pēdējā partija saņēma Latvijas televīzijas atbildi uz Anša Ataola Bērziņa atklāto vēstuli par debašu organizēšanu.

Kā zināms, pirmdien, š.g. 16. augustā Pēdējās partijas deputāta kandidāts no Latgales vēlēšanu apgabala Ansis Ataols Bērziņš nosūtīja atklātu vēstuli Latvijas televīzijai un Latvijas radio, kurā lūdza papildus priekšvēlēšanu debatēm LR1 un LTV1 programmā latviešu valodā, paredzēt arī debates LR4 un LTV7 programmā krievu valodā, kā arī veidot visas debates tā, lai visiem 13 kandidātu sarakstiem būtu vienādas iespējas piedalīties un klāstīt savus uzskatus un programmas.

Lai arī Latvijas televīzijas vadība ir tik tiešām pelnījusi uzslavu par lielo operativitāti, atbildot divu dienu laikā, tomēr pēc satura, diemžēl, vēstule ir Latvijas oficiālajai saziņai tik tipiskā atrakstīšanās.

Tā, debašu organizēšanā LTV aizvien paliek pie tā, ka "debatēs "Izvēlies nākotni!" tiks aicināti piedalīties to politisko partiju/politisko partiju apvienību pārstāvji, kuri pēc pēdējiem socioloģisko aptauju datiem pārsniedz 2% barjeru", to pamatojot ar "izmaiņām politisko partiju finansēšanas likumā, kas nosaka, ka valsts budžets tiks piešķirts partijām, par kurām Saeimas vēlēšanās nobalso vairāk nekā 2% vēlētāju". Jāsecina, ka šis pamatojums pēc savas būtības ir .ārkārtīgi frivola Politisko partiju finansēšanas likuma interpretācija, jo: 1) likuma 7.1 pantā ir noteikts konkrēts finansējuma apjoms, bet 7.2 pantā – piešķiršanas kārtība; 2) vēlēšanu rezultāti ir konkrēti un objektīvi, turpretī socioloģisko aptauju dati – nosacīti. LTV arī nav nekā atspēkojusi atklātajā vēstulē minēto argumentu, ka tai šādi rīkojoties tiek pārkāpts Satversmes 6. pants.

Tāpat televīzijas vadība paliek pie tā, ka debates būs tikai LTV 1. kanālā un tikai latviešu valodā, jo "mūsu valstī likumā noteiktā valsts valoda ir latviešu valoda". Kas, mūsuprāt, ir triviāls apgalvojums, kurš nekādā veidā nenonāk pretrunā ar iespēju debates organizēt arī krieviski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!