Foto: F64

Politiskās apvienības "Par labu Latviju" (PLL) valde par premjera amata kandidātu oficiāli izvirzījusi partijas LPP/LC līderi, Rīgas vicemēru Aināru Šleseru, bet finanšu ministra amatam nominēts Tautas partijas (TP) līderis Andris Šķēle, portālu "Delfi" informēja PLL preses sekretārs Edgars Vaikulis.

Šlesers ir PLL deputātu kandidātu saraksta līderis Rīgas vēlēšanu apgabalā, savukārt Šķēle - Zemgalē.

Līdz šim publiski bija minēti četri iespējamie PLL premjera amata kandidāti - Šlesers, Šķēle, PLL līderis Guntis Ulmanis un Ogres mērs Edvīns Bartkevičs.

Par pārējiem ministru amatu kandidātiem PLL vēl lems, bet apvienības mērķis ir kompakta valsts pārvalde, tāpēc ministru skaits būs astoņi vai deviņi.

Jau vēstīts, ka politisko apvienību "Par labu Latviju" jūnija vidū nodibināja kustība "Par labu Latviju!", kurā apvienojušies sabiedrībā pazīstami uzņēmēji un pašvaldību līderi, Tautas partija, LPP/LC, kā arī reģionālās partijas "Ogres novadam", "Latgales tauta" un "Vienotā Rēzekne".

Apvienību vada eksprezidents Ulmanis, valdē no Tautas partijas ievēlēti Andris Šķēle un Mārtiņš Zemītis, no LPP/LC – Ainārs Šlesers un Normunds Teteris, no partijas "Ogres Novadam" – Edvīns Bartkevičs, no partijas "Latgales Tauta" - Mečislavs Vēveris, no partijas "Vienotā Rēzekne" – Juris Pietkevičs, no tautas kustības "Par labu Latviju" – uzņēmēji Atis Sausnītis, Juris Savickis, Aleksejs Šeiņins Aleksandrs Milovs, Aivars Ločmelis un Gunts Rāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!