Lai popularizētu saturīga brīvā laika pavadīšanu, labu komunikāciju un radītu pozitīvas emocijas jauniešiem ieslodzījumā Cēsu audzināšanas iestādē rīkos labdarības akciju "Cilvēks - cilvēkam".

Tieslietu ministrijā portālu "Delfi" informēja, ka akcija notiek septīto gadu pēc kārtas un to organizē Valsts probācijas dienests (VPD).

Šādu akciju probācijas dienests rīko katru gadu, gan vasarā, gan Ziemassvētkos. Akcijas mērķis ir popularizēt saturīga brīvā laika pavadīšanu notiesāto jauniešu vidū, palīdzēt uzlabot notiesāto savstarpējās komunikācijas un sadarbības prasmes, kā arī radīt pozitīvas emocijas un dzīvesprieku jauniešu vidū. Vasarā organizētās akcijas tematika ir sporta spēles, kurās probācijas darbinieki un notiesātie jaunieši kopā piedalās dažādās sportiskās un mazāk sportiskās aktivitātēs.

"Nepilngadīgie, kuri ir izdarījuši likumpārkāpumus ir mūsu sabiedrības daļa," atgādina probācijas dienests. Probācijas dienests uzsver, ka jebkurš bērns vai pusaudzis savas personības attīstības posmā ir vēl viegli iespaidojams un tieši tādēļ dienests sadarbībā ar brīvprātīgajiem palīgiem katru gadu rīko šādas akcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!