Foto: F64
Sabiedrības attieksme pret bijušo Valsts prezidentu Gunti Ulmani ir neitrāla vai drīzāk pozitīva, vērtējot partiju apvienības "Par labu Latviju" valdes priekšsēdētāja izvēli, sacīja sociologs, pētījumu centra SKDS valdes loceklis Arnis Kaktiņš.

Viņš pieļauj, ka Ulmanis nav palicis sabiedrības atmiņā ar ko sliktu vai nosodāmu, jo pēdējos gados antivaroņu nav trūcis.

Kā ziņots, šodien Rīgā nodibināta partiju apvienība "Par labu Latviju", kuru veido Tautas partija (TP), LPP/LC, politiskā apvienība "Ogres novadam", partija "Latgales tauta", partija "Vienota Rēzekne". Par tās valdes priekšsēdētāju kļuvis kādreizējais Latvijas Valsts prezidents Ulmanis.

Apvienības vadībai izveidota valde 14 cilvēku sastāvā.

Bez valdes priekšsēdētāja Ulmaņa tajā darbojas arī apvienībā ietilpstošo partiju priekšsēdētāji un vairāki uzņēmēji. Apvienības valdē strādās TP priekšsēdētājs Andris Šķēle, LPP/LC priekšsēdētājs Ainārs Šlesers, TP jauniešu organizācijas vadītājs Mārtiņš Zemītis, LPP/LC jauniešu organizācijas - biedrības "Pirmie" valdes priekšsēdētājs un uzņēmējs Normunds Teteris, Ogres novada domes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs, Daugavpils novada domes deputāts Mečislavs Vēveris, Rēzeknes domes deputāts Jurijs Petkevičs, holdinga "Baltijas Lāse" priekšsēdētājs Atis Sausnītis, SIA "Itera Latvija" prezidents un hokeja kluba "Dinamo Rīga" akcionārs un padomes loceklis Juris Savickis, Izdevniecības nams "Petits" īpašnieks Aleksejs Šeiņins, "Latvijas Novitātes kompleksa" padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Milovs, uzņēmējs Aivars Ločmelis un uzņēmuma "Skonto būve" valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis.

Preses konferencē pēc politiskās apvienības "Par labu Latviju" dibināšanas Ulmanis neatklāja, vai pats gatavojas startēt rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, kā arī pretendēt uz atkārtotu ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā.

Ulmanis neatcerējās arī, kurš konkrēti viņu pirms mēneša ir uzrunājis uzņemties apvienības valdes priekšsēdētāja pienākumus. Piekrist šim amatam Ulmani esot uzrunājusi sirdsapziņa un vēlēšanās darīt labu Latvijai, ko nevarot paveikt tikai ar presei sniegtiem gudriem padomiem un komentāriem.

Ulmanis noliedza žurnālistu pieļāvumu, ka jaunā apvienība tikai izmanto viņu kā "karogu".

Savukārt aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Ulmanis varētu būt politiskās apvienības "Par labu Latviju" Ministru prezidenta amata kandidāts.

Jaunizveidotā partiju apvienība "Par labu Latviju" un kustība "Par labu Latviju" parakstīja sadarbības memorandu, kuram kā pieaicinātā persona pievienojās arī partija "Jaunlatvija", kas par dalību jaunajā apvienībā vēl nav lēmusi kongresā.

Sadarbības memorandā tiek deklarēts, ka tās dalībnieki nāk, lai darītu Latviju labāku garīgi, politiski, ekonomiski un cilvēciski. Memorandā tiek deklarētas arī partijas ekonomiskās prioritātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!