Partijas "Tukuma pilsētai un novadam" kopsapulcē, gatavojoties Saeimas vēlēšanām, nolemts sadarboties ar partiju apvienību "Vienotība", pastāstīja partijas un Tukuma novada pašvaldības priekšsēdētājs Juris Šulcs.

Kopsapulces dalībnieki diskutējuši un lēmuši par partijai "Tukuma pilsētai un novadam" izteiktajiem lielo partiju piedāvājumiem par iespējamo startēšanu kopā rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās.

Partija "Tukuma pilsētai un novadam", startējot Saeimas vēlēšanās, vēlētos sadarboties arī ar citām reģionālajām partijām un tuvākajā laikā tikšot veiktas sarunas ar vairākām.

Tāpat vēl tikai tiks lemts par konstruktīvu partiju sadarbību un rīcību gan pirms, gan pēc vēlēšanām, kā arī par to, ar cik kandidātiem Saeimas vēlēšanās varētu piedalīties "Tukuma pilsētai un novadam".

Kā ziņots, "Vienotība" jau februārī izteica aicinājumu apvienībai pievienoties arī reģionālās partijas. "Vienotības" veidotāji uzrunāja vairākas Latvijas novadu partijas, tostarp tikās ar Liepājas mēru Uldi Sesku (Liepājas partija) un Tukuma novada domes vadītāju Šulcu.

Sākotnēji partijai "Tukuma pilsētai un novadam" bija cieša sadarbība ar citām Rīgas apkārtnes reģionālajām partijām - Reģionu partiju (agrāk - Rīgas apriņķa novadu apvienība) un partiju "Ogres novadam", tomēr šī apvienība pajuka, katram no spēkiem meklējot savu ceļu piekļuvei "lielajai politikai".

Ogres mērs Edvīns Bartkevičs, kas vada partiju "Ogres novadam", ir iesaistījies kustībā "Par labu Latviju", kura varētu piedalīties Aināra Šlesera (LPP/LC) un Andra Šķēles (TP) vadīto partiju apvienībā. Šīs kustības sabiedroto vidū ir minēta arī Reģionu partija, kas gan arī galīgo lēmumu vēl neesot pieņēmusi.

Savukārt Šulcs iepriekš pauda nožēlu, ka reģionu partijas diemžēl nav spējušas vienoties par savas apvienības izveidošanu. Viņš pauda arī vilšanos sākotnēji daudzsološajā uzņēmēju kustībā, kas "izrādījies tikai piesegs" LPP/LC un TP veidotai apvienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!