Pirms gada, 6.septembrī, kāds sēņotājs Birzgales pagasta meža masīvā, aptuveni 600 metrus no autoceļa Ķegums – Jaunjelgava, uzgāja baisu atradumu – mucā apslēptu un celtniecības putās iebalzamētu vīrieša līķi. Gandrīz gadu policijas darbinieki intensīvi strādāja pie šī noziedzīgā nodarījuma atklāšanas un viņu pūles ir vainagojušās panākumiem.

Ogres rajona policijas pārvaldes darbinieki, sadarbībā ar Valsts policijas un Rīgas reģiona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbiniekiem, nekavējoties uzsāka šī noziedzīgā nodarījuma izmeklēšanu. Lai gan plašsaziņas līdzekļos vairakkārt tika izplatīta informācija par baiso atradumu mežā, neviens, kurš nogalināto vīrieti varētu būt pazinis, neatsaucās. Arī Iekšlietu ministrijas datu bāzes ziņas šoreiz nepalīdzēja – vīrietis ar attiecīgām pazīmēm nebija reģistrēts kā bezvēsts pazudis. Ažiotāža plašsaziņas līdzekļos pamazām norima, bet kriminālpolicijas darbinieki turpināja izmeklēšanu un, pārbaudot kādu operatīvo informāciju, noskaidroja, ka nogalinātais, Birzgales mežā atrastais vīrietis, varētu būt 1963.gadā dzimis, agrāk likumu nepārkāpis rīdzinieks.

Ogres rajona Kriminālpolicijas biroja vecākais inspektors Māris Pucis stāsta, ka tika izdarīta virkne sarežģītu ekspertīžu, arī ārvalstīs, un minētais fakts guva apstiprinājumu. Tālākais jau bija profesionāļu ziņā.

Veicot virkni operatīvo meklēšanas pasākumu, likumsargi drīz vien aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturēja divus citus rīdziniekus – 1971.gadā dzimušu, agrāk vairākkārt tiesātu vīrieti un 1968.gadā dzimušu sievieti. Vīrietim tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu, bet attiecībā uz sievietes statusu šajā kriminālprocesā un iespējamo drošības līdzekli vēl tiek lemts.

Kā šobrīd noskaidrots, noslepkavoto mežā atrasto vīrieti līdz šim neviens nebija meklējis, jo viņa tuvinieki atradās ārzemēs un arī pats vīrietis bija izteicis vēlmi doties ārpus Latvijas. Bet, kas attiecas uz nozieguma motīvu, tas, iespējams, ir visai banāls – greizsirdība.

Noziedzīgais nodarījums šobrīd ir kvalificēts atbilstoši Krimināllikuma 116.pantam kā tīša prettiesiska nonāvēšana. Šī noziedzīgā nodarījuma patiesie iemesli un apstākļi tiks noskaidroti tālākajā izmeklēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!