Par politiskā tirgus placi pārvērsts Ogres novada domes izdevums "Ogrēnietis". Noslēdzot līgumu un naudu iemaksājot norēķinu kontā, jebkura partija avīzē var nopirkt reklāmas laukumu. Sevišķi netērējoties, jo, izrādās, laikraksts, kuram iedzīvotāji jāinformē par pašvaldības darbu priekšvēlēšanu laikā, partijām savas slejas atdevis, var teikt – par baltu velti. Dome no šīm publikācijām negūst nekādu peļņu, jo partijas avīzē reklamējas par pašizmaksu.

Jauno laiku patiesība ir šāda: ja tevis nav reklāmā, tad tevis nav vispār. Izklausās ciniski, taču lietas būtībā ir arī racionālais kodols – reklāma informē. Par sevi sabiedrību informēt nav aizliegts arī politiskajām partijām. Ar vienu noteikumu – šiem mērķiem nedrīkst izmantot pašvaldību informatīvos izdevumus. Šādu norādi, atsaucoties uz likumiem, pašvaldībām devusi Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija.

Diemžēl Ogres novada dome ir to nedaudzo republikas pašvaldību vidū, kas, ja vajag – iedibina «savu» kārtību: sasauc kopā domes deputātus, kas lielā vienprātībā pieņem tādus lēmumus, kas pašiem izdevīgi. Piemēram, 2009.gada 12.februāra lēmums «Par reklāmas izcenojumiem», tajā teikts:

2. Ar 2009.gada 1.martu noteikt:

2.2.Politiskajām organizācijām (partijām) un to apvienībām priekšvēlēšanu reklāmas ievietošanai preses izdevumā noteikt šādu izcenojumus:

2.2.1.par vienas lappuses izmantošanu – Ls 320,00 plus PVN;

2.2.2.par ½ lappuses izmantošanu – Ls 180,00 plus PVN;

2.2.3.par reklāmas laukumu, kas mazāks par ½ lappusi, maksa aprēķināma pēc punkta 2.1. – t.i. – Ls 0,40 par vienu kvadrātcentimetru (plus PVN).

Šis lēmums pieņemts domes priekšsēdētāja Edvīna Bartkeviča prombūtnes laikā. Sēdi vadītāja priekšsēdētāja vietniece Vita Pūķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!