Vēl vairāk samazinot tieslietu jomas budžetu, ir iespējama atsevišķu tiesu un ieslodzījuma vietu slēgšana, portālam „Delfi” atzīst Tieslietu ministrijā (TM).

TM norāda - ja valdība pieņems lēmumu par budžeta samazināšanu 30% - 40% apjomā, tad ir jārēķinās ar vairāku tiesu slēgšanu. Tāpat budžeta samazinājums ir gaidāms Ieslodzījumu vietu pārvaldē. Taču jau tagad, uzsver ministrija, iestādei nav pietiekami daudz naudas, lai varētu pilnvērtīgi strādāt gada pēdējā ceturksnī. Ja tomēr valdība mazinās finansējumu ieslodzījuma vietām, tad jārēķinās ar atsevišķu ieslodzījuma vietu likvidēšanu un būtisku Cietumu slimnīcas darbības apjoma samazināšanu.

Kopumā TM savu budžetu ir gatava samazināt par astoņiem līdz desmit miljoniem latu atkarībā no tā, vai šī gada valsts budžetu otro reizi mazinās par 20%, 30% vai 40%, pirmdien portālam „Delfi" atzina ministrija.

Samazinājums paredz gan strukturālas izmaiņas pašā ministrijā, gan tās padotības esošajās iestādēs, kā arī atalgojuma samazināšanu tieslietu sistēmā strādājošajiem par 20%. Pašā ministrijā grasās likvidēt valsts sekretāra vietnieka amatu, kā arī apvienot struktūrvienības un samazināt nodarbināto skaitu.

Struktūras izmaiņas un darbinieku skaitu samazināšana gaida arī TM padotības iestādes. Ja valdība izšķirsies par 40% samazinājumu, tad Naturalizācijas pārvalde, Uzņēmumu reģistrs un Valsts probācijas dienests varētu slēgt atsevišķas reģionālās nodaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!