Saeimas opozīcijā esošā partija "Jaunais laiks" (JL) otrdien aicināja izvērtēt, iespējams, pirmdien vakarā pie Braslas noķertā vairāku valsts akciju sabiedrību padomes priekšsēdētāja atbilstību ieņemamajam amatam.

Organizācijas "Mēs zivīm" viens no vadītājiem Juris Valainis portālam "Delfi" gan neapstiprināja publiski izskanējušo informāciju, ka viens no diviem vīriešiem, kas pirmdienas vakarā tika aizturēti pie Braslas upes Gaujas Nacionālā parka teritorijā, ir Lauris Dripe.

Tomēr Valainis pastāstīja, ka pirmdienas vakarā trīs cilvēku piedalījies reidā gar Braslas upi. Kādā vietā viņi pamanījuši divus vīriešus, kas nelikumīgā veidā ieguvuši zivis. Tā kā pie pašas upes viņus nevarēja aizturēt, tad operāciju nolemts veikt pie tuvējā ceļa. Tikmēr abu vīriešu rosīšanos, izmantojot nakts redzamības iekārtas, turpinājis vērot viens no inspektoriem. Kad nolemts abus vīriešus aizturēt, tad inspektoriem virsū meties abiem vīriešiem līdzās esošais, visticamāk, vilku sugas suns. Lai suni aizbiedētu, tā virzienā raidīta trokšņa patrona.

Suņa uzdevums bijis brīdināt vīriešus par apkārt notiekošo. Arī abi vīrieši pretojušies, cenšoties aizmukt. Tāpat viņi esot citādi neadekvāti uzvedušies, cenšoties atbrīvoties no pierādījumiem. Valainis šo vērtēja "kā ļoti rupju pārkāpumu". Viņš uzsvēra, ka Brasla ir visiem iedzīvotājiem piederoša upe, tāpat kā tur speciāli ielaistās zivis. Valainis atteicās izpaust, kā tieši maluzvejniecība izpaudusies.

Savukārt JL atgādina, ka saskaņā ar publiski izskanējušo informāciju Lauris Dripe ir bijis viens no maluzvejniekiem, kas Braslā ķēris lašus. Tā kā esot ierosināts kriminālprocess, tad uz izmeklēšanas laiku Lauris Dripe no sava amata būtu jāatstādina.

Šlesera pārstāvis Ģirts Dripe portālam "Delfi" gan norādīja, ka nav saņemts nekāds oficiāls dokuments, kas paskaidrotu situāciju, tāpēc ministrs no komentāriem pagaidām atturas.

Lauris Dripe ir padomes priekšsēdētājs Latvijas Valsts radio un televīzijas centrā, Elektronisko sakaru direkcijā, Valsts informācijas tīkla aģentūrā un ieņem amatus arī citās organizācijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!