Svētdien Mežaparka Zaļajā teātrī notiekošajā akcijā - koncertā "Jaunatne par sevi" pulcējas aptuveni 3000 cilvēku, aģentūra LETA novēroja norises vietā.
Pasākuma organizators, sabiedriskā organizācijas "Jaunatnes kustība Solidaritāte" pārstāvis Ivans Staļnojs aģentūru LETA informēja, ka pasākums tiek organizēts ar mērķi apvienot visu nacionalitāšu jauniešus un panākt, lai ikvienam jaunietim Latvijā būtu iespējams skolā mācīties viņa dzimtajā valodā.

Staļnojs sacīja, ka "Jaunatnes kustība Solidaritāte" jau iepriekš ir rīkojusi piketu pie Rīgas domes, kā arī iecerēts veikt dažādus pasākumus turpmāk.

"Solidaritāte" līderis teica, ka nezina, vai tas, ko pašlaik dara ir pareizi, bet viņš tā uzskatot un līdzīgi uzskatot arī sanākušies jaunieši. Staļnojs uzsvēra, ka "Solidaritāte" darbosies tikai likuma ietvaros un nepaudīs nekādus radikālus uzskatus.

Kā novēroja aģentūra LETA, sanākušo rokās ir plakāti ar uzrakstiem krievu valodā "Mēs vēlamies mācīties dzimtajā valodā", "Rokas nost no mūsu skolām" u.tml. Tiek skandēti arī tamlīdzīga satura saukļi.

Pasākumā Staļnojs no skatuves aicināja sanākušos nepieļaut piespiest viņus darīt to, ko viņi nevēlas - likvidēt krievu valodu skolās kā mācību valodu.

Līdzekļi pasākuma organizēšanai esot iegūti no Starptautiskā pilsoniskās brīvības fonda - ASV, galvenais informatīvais atbalstītājs ir "Russkoje Radio", kura pārstāvis Aleksejs Seruševs paskaidroja, ka jaunatne ir viņu mērķauditorija un ir ļoti svarīgi zināt, par ko jaunatne domā un uztraucas.

Kā vienu no pasākuma apmeklējuma mērķiem jaunieši - gan krievu, gan latviešu tautības - minēja koncertu, kuru iespējams noklausīties par brīvu, uzzināja aģentūra LETA, aptaujājot sanākušos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!