2.martā policijā vērsās vairāki Šrilankas pilsoņi, kas studē Latvijas Universitātē (LU) un paziņoja, ka šā gada 26.februārī no LU dienesta viesnīcas Rīgā, Stūres ielā bezvēsts pazudis viņu kursa biedrs, 1978.gadā dzimušais Edermuni K. Jaunieši stāstīja, ka sākot ar 28.februāri viņi savos mobilajos tālruņos saņēmuši vairākas īsziņas par to, ka kursa biedrs sagrābts kā ķīlnieks. Par viņa atbrīvošanu tika pieprasīti 80 000 latu, pastāstīja policijā.
Šī informācija nekavējoties tika nodota Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbiniekiem, kuri kopā ar citu policijas struktūrvienību darbiniekiem uzsāka operatīvo pasākumu kompleksu nozieguma atklāšanai un ķīlnieka atbrīvošanai.

Par minēto faktu policijas darbinieki ierosināja krimināllietu pēc Krimināllikuma 154.panta „Par ķīlnieku sagrābšanu” un 183.panta „Par naudas izspiešanu”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz divpadsmit gadiem.

Operatīvo pasākumu rezultātā 3.martā, ap pulksten 01:00 Edermuni K. tika atrasts kādā dzīvoklī Rīgā, kuru viņš īrēja. Kā policijas darbinieki noskaidroja, vīrietis nolaupīšanas faktu bija inscenējis un notikušo skaidroja ar to, ka jutās vientuļš, tā kā nebija īpaša kontakta ar kursa biedriem un ar savu rīcību vēlējās pievērst uzmanību.

Šobrīd policijas darbinieki turpina pirmstiesas izmeklēšanu un tiek lemts jautājums par Edermuni K. saukšanu pie kriminālatbildības par huligānismu. Kā drošības līdzeklis vīrietim piemērots drošības līdzeklis – policijas uzraudzība.

Tāpat Valsts policijā tiek lemts jautājums par vēršanos tiesā pret Edermuni K. ar prasību segt visus materiālos zaudējumus, kas saistīti ar viņa inscenētā nozieguma atklāšanas pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!