Foto: Shutterstock

Nākamo septiņu dienu laikā nav gaidāmas krasas laikapstākļu izmaiņas, vēl aizvien debesis lielākoties aizklās mākoņi, perioda sākumā gaidāmas miglas, bet pakāpeniski pastiprināsies vējš, izkliedējot miglu un nesot sev līdzi arī nokrišņus. Gaisa temperatūra nepazemināsies zem 0 grādu pēc Celsija robežas, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Piektdien un sestdien vēl aizvien debesis klās bieza mākoņu sega, daudzviet gaidāma migla un dažviet arī nelieli nokrišņi. Svētdien, Lāčplēša dienā, laikapstākļus virs Latvijas noteiks anticiklona dienvidrietumu mala, pastiprināsies vējš, kas dažviet brāzmās sasniegs 15-17 metrus sekundē.

Dienā brīžiem debesis skaidrosies un uzspīdēs saule. Gaisa temperatūra nedēļas nogalē gaidāma +3...+9 grādu robežās. Atsevišķos rajonos iespējami nelieli nokrišņi.

No otrdienas visā valsts teritorijā gaidāmi nokrišņi. Iespējams arī slapjš sniegs. Nedēļas otrajā pusē ciklona ietekmē, iespējams, pastiprināsies vējš, kas Kurzemes piekrastē brāzmās sasniegs vētras spēku. Brīžiem uzspīdēs saule, kaut gan lielākoties gaidāms mākoņains laiks.

Pašreiz aktuālā prognožu informācija liecina, ka līdz nākamajai nedēļas nogalei, kad Latvijā tiks svinēta simtgade, būtiskas izmaiņas laika apstākļu režīmā nav gaidāmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!