Foto: Shutterstock
Piektdien Latviju no ziemeļrietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, teritorijā ienesot vēsāku gaisa masu, gaisa temperatūrai dienā sasilstot vien līdz +14 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Naktī uz piektdienu Latvijai pāri turpinās virzīties neliela zema spiediena ieplaka, tādēļ mākoņu daudzums būs mainīgs un dažviet gaidāms neliels īslaicīgs lietus.

Pūtīs lielākoties lēns ziemeļu puses vējš, un atsevišķos rajonos veidosies migla. Gaiss atdzisīs līdz +4...+9 grādiem, vietām līdz +2...+3 grādiem.

Rīgā naktī būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu puses vējš. Gaisa temperatūra pazemināsies līdz +7...+8 grādu atzīmei.

Dienā no rietumiem laika apstākļus noteiks augsta spiediena atzars, līdz ar to mākoņi debesis klās vien daļēji un nokrišņi Latvijā nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš. Diena būs salīdzinoši vēsāka – maksimālā gaisa temperatūra būs +10...+14 grādu robežās.

Rīgā dienā nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš, un maksimālā gaisa temperatūra būs +12...+13 grādi.

Sinoptiķi norāda, ka tuvākās nedēļas laikā silto laiku nomainīs lietaināks, vējaināks un ievērojami vēsāks laiks. Gaidāmajā nedēļas nogalē ievērojami pazemināsies gaisa temperatūra, bet nākamās nedēļas sākumā pastiprināsies rietumu puses vējš un Latvijas teritoriju sasniegs vairākas nokrišņu zonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!