Foto: F64
Austrumu vēja ietekmē ļoti silts ūdens jūrā saglabājas Rīgas līča Kurzemes piekrastē, citviet tas ir vēsāks.

Kā liecina informācija no Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un satelītiem, atklātas jūras piekrastē Kurzemē no Lietuvas robežas līdz Ovišragam ūdens temperatūra sestdienas rītā nepārsniedz +12..+16 grādu.

Kurzemes piekrastē no Ovišraga līdz Kolkasragam ūdens ir siltāks, bet atbilstoši Zviedrijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūta datiem šeit iespējamas zilaļģes.

Vissiltākais ūdens saglabājas Rīgas līča Kurzemes piekrastē, arī Engures novadā - šajā piekrastes daļā ūdens temperatūra nakts gaitā nav noslīdējusi zemāk par +23..+25 grādiem.

Piektdien Mērsraga ostā ūdens temperatūra pakāpās līdz +27,1 grādam, sasniedzot jaunu rekordu, savukārt Kolkā ūdens uzkarsa līdz +27,5 grādiem.

Jūrmalas domes sniegtā informācija liecina, ka piektdienas vakarā visās Jūrmalas peldvietās ūdens sasila līdz +24..+25 grādiem. Nakts gaitā ūdens kļuva vēsāks, sestdien plkst.9 ūdens temperatūra Zilā karoga peldvietās bija 22..+23 grādi.

Atbilstoši Rīgas domes informācijai galvaspilsētas peldvietās Vakarbuļļos, Daugavgrīvā un Vecāķos ūdens temperatūra ir +20..+21 grāds.

Novērojumu stacijās Skultes ostā un Salacgrīvas ostā ūdens temperatūra sestdienas rītā ir attiecīgi +16 un +15 grādu.

Sagaidāms, ka arī tuvākajās dienās Latvijā galvenokārt pūtīs austrumu, dienvidaustrumu vējš, līdz ar to siltākais ūdens joprojām būs Rīgas līča Kurzemes piekrastē. Iespējams, ūdens temperatūra pie Kolkas pirmo reizi vēsturē pakāpsies virs +28 grādiem.

Ūdens temperatūra vairumā upju un ezeru +21..+26 grādi.

Jau ziņots, ka zilaļģu savairošanās dēļ Veselības inspekcija noteikusi ierobežojumus peldēties vairākās Latvijas peldvietās. Inspekcija aicina pirms peldes vizuāli novērtēt ūdens stāvokli un atturēties no peldēšanās, ja ūdenī visā peldvietas akvatorijā novēro ūdens saduļķošanos un tā iekrāsošanos zaļā krāsā, kā arī netīri zilganzaļu plēvi virs ūdens vai aļģu saskalojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!