Foto: AFP/Scanpix
Piektdien Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, tādēļ nedēļas nogale būs vēsa un vējaina, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdiena būs šīs nedēļas karstākā diena, tomēr Latgalē vēl arī piektdien – pirms atmosfēras frontes ierašanās – gaisa temperatūra sasniegs +25..+27 grādus. Piektdien dienas gaitā valsts lielākajā daļā brāzmaina ziemeļrietumu vēja ietekmē gaiss atdzisīs līdz +15..+20 grādiem. Vietām gaidāms īslaicīgs lietus, valsts austrumos iespējams pērkona negaiss.

Atbilstoši pašreizējai "Global Forecast System" prognozei sestdien gaisa temperatūra būs vien +12..+17 grādu, valsts austrumos nedaudz līs, rietumu un centrālajos novados ziemeļu vēja ātrums brāzmās pārsniegs 15 metru sekundē.

Laikapstākļi svētdien būs atkarīgi no ciklona, kas var tuvoties no austrumiem. Ja ciklons sasniegs Latviju, gaidāms auksts un lietains laiks, galvenokārt valsts austrumu daļā. Ja ciklons neieradīsies, svētdiena paies bez būtiskiem nokrišņiem un gaisa temperatūra būs aptuveni tāda pati kā sestdien.

Minētais ciklons laikapstākļus var ietekmēt arī nākamās nedēļas sākumā. Gaisa temperatūra nākamnedēļ atkal paaugstināsies, un, visticamāk, būs maz nokrišņu.

Dziesmu un deju svētku gājiena dalībniekiem un skatītājiem svētdien Rīgā jārēķinās ar vēsu un vējainu laiku. Iespējams neliels lietus, bet lielu nokrišņu varbūtība atbilstoši pašreizējām prognozēm ir zema.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!