Foto: LETA
Pēdējā diennaktī visvairāk lijis Latgalē un Vidzemē, kur vietām piedzīvotas lielākās lietavas kopš pagājušā gada rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Nokrišņu daudzums Alūksnē diennaktī sasniedzis 35 milimetrus, iepriekšējo reizi tik stiprs lietus pilsētā bija 18.septembrī.

Jāņos Rēzeknē bija 30 milimetru nokrišņu jeb aptuveni tikpat, cik iepriekšējos divos mēnešos kopā.

Priekuļos 24. jūnijā un naktī uz 25. jūniju reģistrēti 36 milimetri nokrišņu, arī Saulkrastu apkaimē lietus daudzums pārsniedzis 30 milimetru jeb 30 litru kvadrātmetrā.

Arī Saulkrastos tik stipri nebija lijis kopš rudens.

Pēdējā diennaktī visās novērojumu stacijās Latgalē un Vidzemē, izņemot Rīgu, nokrišņu daudzums bijis lielāks par 15 milimetriem.

Turpretī daudzviet Kurzemē un Zemgalē pēdējā diennaktī bijis mazāk par pieciem milimetriem nokrišņu, arī Rīgā lijis salīdzinoši maz - kopš svētdienas galvaspilsētā reģistrēti astoņi milimetri nokrišņu.

Vislielākais sausums turpinās Pāvilostas pusē. Pēdējās 50 dienās Pāvilostā nolijuši tikai astoņi milimetri nokrišņu.

Mitruma trūkums saglabājas valsts lielākajā daļā, izteiktāks tas ir Kurzemē, arī Zemgalē un Rīgā. Ugunsbīstamība mežos vietām Latvijā – tai skaitā Rīgā – joprojām ir augsta, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!