Ventas rumba Kuldīgā ir brīva no ledus un vižņu sablīvējumiem, kas bija izveidojušies pagājušās nedēļas nogalē, liecina video tiešraide Kuldīgas novada pašvaldības mājaslapā.

Ūdens līmenis Ventā pie Kuldīgas turpina kristies. Kā liecina šopēcpusdien iegūtie dati no Kuldīgas hidroloģisko novērojumu stacijas, kas atrodas krietni lejpus Ventas rumbas, ūdens līmenis ir nokrities līdz 2,97 metriem. Augstāko punktu - 4,8 metrus - tas sasniedza pagājušo trešdien, 14.martā. Svētdienas, 18.marta rītā, kad Ventas rumba Kuldīgā joprojām bija paslēpta zem ledus un vižņiem, ūdens līmenis Kuldīgas hidroloģisko novērojumu stacijā bija noslīdējis līdz 3,2 metriem. Pēc tam tas vēl nedaudz pieaudzis, bet kopējā tendence liecina par stabilu ūdens līmeņa kritumu.

Arī lejpus Kuldīgas ūdens līmenis Ventā ir krities - Ventspils novadā pie Vendzavām tas kopš 16. marta ir samazinājies par 96 centimetriem, informēja Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks (ZZS). Viņš skaidroja, ka ūdens līmenis neesot daudz augstāks par vasaras līmeni, un prognozēja, ka šopavasar ledus Ventas lejtecē, visticamāk, izies bez lieliem paliem un neradot teritoriju applūšanas draudus. To diezgan droši ļaujot prognozēt arī apstāklis, ka iepriekš uzkritušais sniegs ir nokusis, bet pagājušā naktī Ventspils pusē no jauna uzsniegusī nelielā sniega kārta ūdens līmeni būtiski nevar ietekmēt, viņš piebilda.

Jau ziņots, ka ledus sastrēguma dēļ pagājušās nedēļas izskaņā ūdens līmenis pirms un pēc Ventas rumbas bija vienādi augsts, kā rezultātā rumba tikpat kā nebija redzama, turklāt daļu rumbas klāja stāvošs ledus, bet pārējā upes daļā peldēja vižņi. Arī vietējie iedzīvotāji sociālajos tīklos pauda izbrīnu, ka nav redzama Ventas rumba. Parasti tas notiek tikai lielos palos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!