Foto: meteo.lv/ LVĢMC
Ceturtdien Daugavā pie Zeļķiem turpina strauji paaugstināties ūdens līmenis, vižņu sablīvējuma dēļ, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Sinoptiķi ceturtdienas rītā Latgalē un Vidzemē izplatījuši oranžo brīdinājumu, kas nozīmē, ka laika apstākļi kļūst bīstami.

Kā informē LVĢMC, Daugavā pie Zeļķiem pārsniegts bīstami augsts ūdens līmenis 680 centimetrus virs stacijas nulles atzīmes (76,16 metri LAS jeb 76,02 metri BAS), izraisot zemāko vietu applūšanu.

Savukārt pie Pļaviņām naktī novērota ledus sakustēšanās.

Jau vēstīts, ka LVĢMC trešdienas vakarā brīdināja, ka Daugavā pie Zeļķiem vižņu sablīvējuma dēļ strauji paaugstinās ūdens līmenis, pārsniedzot palieņu applūšanas līmeni, un tas var sasniegt bīstami augstu līmeni – 680 centimetru virs stacijas nulles atzīmes, izraisot zemāko vietu applūšanu.

Oranžais brīdinājums nozīmē, ka tiek prognozētas laika parādības, kas dotajā reģionā tiek novērotas salīdzinoši reti. Var tikt radīti postījumi un zaudējumi.

LVĢMC aicina būt modriem un interesēties par gaidāmajiem laika apstākļiem, kā arī sekot līdzi informācijai, ko sniedz atbildīgās institūcijas, piemēram, glābšanas dienests vai pašvaldības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!