Foto: F64

Sestdienas pēcpusdienā Latviju turpina šķērsot siltā atmosfēras fronte, Kurzemē gaiss iesilis līdz pat +7 grādiem, bet naktī uz svētdienu no ziemeļrietumiem virzīsies aukstā atmosfēras fronte, kas nesīs jaunus nokrišņus, prognozē sinoptiķi.

Pārsvarā gaidāms lietus, valsts austrumu daļā arī sniegs. Vietām, no rīta jau teritorijas lielākajā daļā apledos ceļi. Gaisa temperatūra svētdienas rītā noslīdēs līdz -1..+4 grādiem.

Pūtīs lēns līdz stiprs rietumu, ziemeļrietumu vējš, no rīta piekrastē tā ātrums brāzmās sasniegs 15-19 metru sekundē, savukārt nakts vidū Liepājā un citviet Kurzemes dienvidrietumos gaidāmas vēja brāzmas līdz 20-23 metriem sekundē.

Dienā Vidzemē, Latgalē un Kurzemes piekrastē gaidāmas rietumu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 12-17 metriem sekundē, Vidzemes piekrastē - līdz 18-20 metriem sekundē. Diena būs pārsvarā sausa un samērā saulaina, gaisa temperatūra no nulles valsts austrumos līdz +6 grādiem Kurzemes rietumkrastā.

Rīgā naktī uz svētdienu līs, dienā spīdēs saule un rietumu, ziemeļrietumu vējš pilsētas ziemeļos brāzmās pūtīs līdz 17 metriem sekundē. Gaisa temperatūra +2..+4 grādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!