Foto: Daugava pie Jēkabpils/ LVĢMC
Aizvadītajās brīvdienās nokrišņu ietekmē ūdens līmenis daudzviet paaugstinājās, savukārt aizvadītajā diennaktī lielākajā daļā Latvijas upju ūdens līmenis pazeminājās, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

LVĢMC atgādina, ka brīvdienās ļoti strauji ūdens līmenis paaugstinājās Ventā. Pie Kuldīgas bija tik augsts ūdens līmenis, ka Ventas rumba gandrīz nebija redzama.

Ūdens līmeņa paaugstināšanās novērota galvenokārt Lielupes baseina upēs - Mūsā pie Bauskas un Lielupes posmā Mežotne - Jelgava. Tur ūdens līmenis paaugstinājās par 1-3 centimetriem, bet Misā, Svētē un Tērvetē ūdens līmenis paaugstinājās par 11-77 centimetriem diennaktī.

Savukārt Daugavā, Dubnā, Ošā, Rēzeknē un Pededzē ūdens līmenis pazeminājās par 3-7 centimetriem diennaktī, bet Aiviekstē paaugstinājās par vienu centimetru, bet Ogrē, Lielajā Juglā un Mazajā Juglā ūdens līmenis pazeminājās par 12-22 centimetriem. LVĢMC informē, ka Gaujas baseina upēs ūdens līmenis pārsvarā pazeminājās par 2-10 centimetriem diennaktī, bet ūdens līmenis paaugstinājās Gaujā pie Valmieras un Tirzā par 9-14 centimetriem.

Irbē pie Vičakiem ūdens līmenis paaugstinājās par 13 centimetriem. Citās Kurzemes upēs ūdens līmenis pārsvarā pazeminājās vai ir novērojamas nelielas ūdens līmeņa svārstības.

Ūdens temperatūra šorīt Latvijas upēs bija 3-5 °C, bet Latvijas ezeros 4-9°C robežās.

Trešdien un tuvākajās dienās pārsvarā gaidāma ūdens līmeņa pazemināšanās vai nelielas svārstības Latvijas upēs, prognozē LVĢMC. Neliela ūdens līmeņa paaugstināšanās ir gaidāma Gaujā Valmieras - Siguldas posmā un Salacas augštecē. Joprojām applūdušas ir Aiviekstes palienes, atzīmē LVĢMC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!