Foto: F64
Kopš svētdienas pievakares Kurzemes rietumu piekrastē saglabājas ziemeļu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 20–22 metriem sekundē (m/s), īsi pirms pieciem rītā Liepājas pilsētā reģistrētas brāzmas līdz 25 m/s, ostā – līdz 27 m/s, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija.

Vidējais vēja ātrums vietām Kurzemes piekrastē sasniedz 15 m/s, kas atbilstoši Boforta skalai ir ļoti stiprs vējš. Jūrā pie Kurzemes plosās vētra – vidējais vēja ātrums pārsniedz 20 m/s.

Pārējā Latvijas piekrastē, kā arī vietām no jūras attālākajos novados valsts rietumu un centrālajā daļā vēja ātrums brāzmās pirmdienas rītā sasniedz 12–18 m/s.

Debesis pārsvarā apmākušās, Rietumlatvijā vietām skaidrs laiks. Daudzviet līst, bez lietus vietām iespējams arī slapjš sniegs un ledus graudi.

Gaisa temperatūra +1..+4 grādi, Kurzemes piekrastē +4..+5 grādi.

Rīgā lietains un vējains rīts, ziemeļu vējš brāzmās pūš līdz 14–17 m/s, gaisa temperatūra +4 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +5,5 grādiem Alūksnē līdz +7,8 grādiem Rīgā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29. oktobrī bija +29 grādi Spānijā un +30 grādu Portugālē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -18 grādu Skandināvijas ziemeļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!