Foto: F64
Pirmdien, 30. oktobrī, no rīta jūras piekrastē vēja brāzmas var sasniegt vēja brāzmas līdz 25 metriem sekundē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

LVĢMC jau svētdien izplatīja paziņojumu par oranžo brīdinājumu Kurzemē, kas nozīmē, ka laika apstākļi kļūst bīstami. Arī pirmdien Kurzemē joprojām spēkā atstāts oranžais brīdinājums.

Prognozētie laika apstākļi reģionā tiek novēroti salīdzinoši reti un var tikt radīti postījumi un zaudējumi, liecina izplatītais brīdinājums. Iedzīvotāji tiek aicināti saglabāt modrību un interesēties par gaidāmajiem laika apstākļiem. Tāpat iedzīvotāji aicināti sekot līdzi informācijai, ko sniedz atbildīgās institūcijas, piemēram, glābšanas dienests vai pašvaldības.

Naktī no svētdienas uz pirmdienu piekrastes rajonos ziemeļrietumu, ziemeļu vējš pastiprināsies brāzmās no 20 līdz 22 metriem sekundē. Savukārt no rīta jūras piekrastē ziemeļrietumu, ziemeļu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 25 metriem sekundē.

Pēc Boforta skalas, vēja brāzmas līdz 21 metriem sekundē tiek klasificētas kā vētrains laiks, kad liecas lieli koki un lūst tievi zari, savukārt vēja brāzmas līdz 24 metriem sekundē uzskata par vētru, kad vējš var lauzt resnos koku zarus, nodarīt nelielus bojājumus ēkām un izkustināt no vietas vieglus priekšmetus.

Gaisa temperatūra pirmdien gaidāma +2…+7° grādu robežās.

Arī dienā Latvijā saglabāsies ciklona rietumu malas ietekme, tādēļ starp mākoņiem vien brīžiem uzspīdēs saule un daudzviet gaidāmi nokrišņi. Pārsvarā pirmdien līs lietus, vietām arī būs slapjš sniegs. Atsevišķos posmos ceļi būs slideni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!