Foto: F64
Svētdien, 29. oktobrī, naktī Kurzemē gaidāms spēcīgs vējš, kas var sasniegt vēja brāzmas līdz 27 metriem sekundē (m/s), liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Sinoptiķi svētdienas pēcpusdienā izplatījuši oranžo brīdinājumu Kurzemē, kas nozīmē, ka laika apstākļi kļūst bīstami.

Prognozētie laika apstākļi reģionā tiek novēroti salīdzinoši reti un var tikt radīti postījumi un zaudējumi, liecina izplatītais brīdinājums. Iedzīvotāji tiek aicināti saglabāt modrību un interesēties par gaidāmajiem laika apstākļiem.

Tāpat iedzīvotāji aicināti sekot līdzi informācijai, ko sniedz atbildīgās institūcijas, piemēram, glābšanas dienests vai pašvaldības.

Savukārt svētdienas pēcpusdienā LVĢMC Rīgā un Vidzemē izplatījuši dzelteno brīdinājumu, kas nozīmē pasliktinātus laikapstākļus.

Pēcpusdienā jūras piekrastē ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-24 metriem sekundē, bet vakarā jūras piekrastē ziemeļrietumu, ziemeļu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 25-27 metriem sekundē.

Savukārt nakts otrajā pusē Rīgā ziemeļrietumu, ziemeļu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20 metriem sekundē.

Pēc Boforta skalas, šādas vēja brāzmas uzskatāmas par stipru vētru, kad vējš var nolauzt atsevišķus kokus un nodarīt citus postījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!