Foto: F64
Svētdien dienā laika apstākļus noteiks aktīvs ciklons – debesis brīžiem skaidrosies, tomēr daudzviet līs. Savukārt Kurzemē izplatīts dzeltenais brīdinājums, jo jūras piekrastē vēja brāzmas sasniegs 27 metrus sekundē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sinoptiķi naktī no sestdienas uz svētdienu vakarpusē izplatījuši dzelteno brīdinājumu, kas nozīmē, ka laika apstākļi ir pasliktināti. Dzeltenais brīdinājums spēkā ir tieši Kurzemē.

Dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka prognozētā laika apstākļu parādība nav bīstama. Tomēr, plānojat aktivitātes, kuras var ietekmēt meteoroloģiskie apstākļi, iedzīvotāji aicināti uzmanīties un lieki nepakļaut sevi riskam.

Pēcpusdienā Latvijā vietām valsts rietumos lietus būs stiprs. Maksimālā gaisa temperatūra: +4...+8 grādiem pēc Celsija.

Priekšpusdienā (no pulksten 9 līdz pulksten 13) jūras piekrastē ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās no 15 līdz 19 metriem sekundē, bet pēcpusdienā (no pulksten 13 līdz pulksten 17 ) vēja brāzmas sasniegs no 20 līdz 24 metriem sekundē. Savukārt vakarā vējš kļūs vēl stiprāks un brāzmās sasniegs pat 25 līdz 27 metrus sekundē.







Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!