Foto: Dabas aizsardzības pārvalde

Sestdienas rītā Latgales un Vidzemes lielākajā daļā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -1..-4 grādiem, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Mīnus 4 grādi naktī vai no rīta reģistrēti Vidzemes augstienē, vietām Ziemeļvidzemē un Zilupes pusē.

Kurzemē un Zemgalē gaisa temperatūra sestdienas rītā ir +1..+6 grādi, Kurzemes piekrastē vietām +7..+8 grādi.

Valsts dienvidrietumu daļā debesis apmākušās un vietām mazliet līst, pārējā valstī pārsvarā skaidras debesis un dažviet saglabājas migla.

Pūš lēns līdz mērens austrumu vējš.

Rīgā pārsvarā skaidrs laiks, pūš austrumu vējš 3-6 metri sekundē, gaisa temperatūra +2 grādi.

Sestdien Latvijas lielākajā daļā būs skaidras debesis vai neliels mākoņu daudzums, līdz ar to spoži spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Vairāk mākoņu saglabāsies dienvidrietumu novados, turklāt Kurzemes galējos dienvidos priekšpusdienā vēl iespējams neliels lietus.

Pūšot lēnam līdz mērenam austrumu vējam, gaiss iesils līdz +5..+10 grādiem.

Rīgā sausa un saulaina sestdiena. Pūtīs mērens austrumvējš un gaisa temperatūra sasniegs +8 grādus.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 763 dzīvsudraba staba milimetriem Liepājas pusē līdz 768 milimetriem Ziemeļvidzemē.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijā bija +9..+11 grādu, bet vietām valsts ziemeļaustrumos, kur ilgstoši neizklīda migla, nekļuva siltāks par +7 grādiem.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 20.oktobrī bija +28..+30 grādu daudzviet Dienvideiropā, Kiprā pat +32 grādi. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -15 grādu Zviedrijas ziemeļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!