Foto: DELFI Aculiecinieks
Pēdējās trīs diennaktīs Lielajā Juglā pie Zaķumuižas ūdens līmenis kāpis par diviem metriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Par 50-80 centimetriem ūdens līmenis paaugstinājies Mazajā Juglā un Ogres upē. Hidrologi prognozē, ka šajā Vidzemes daļā vietām var applūst palienes. Ūdens līmenis pagaidām saglabājas zem septembrī sasniegtā maksimuma.

Zemāko vietu applūšana iespējama arī vietām Kurzemē, kur visās upēs ūdens līmenis šonedēļ cēlies par 0,8-1,8 metriem. Ziemeļkurzemes upēs Rojā un Irbē ūdens līmenis pakāpies augstāk nekā septembrī, taču nepārsniedz pēdējo gadu lielāko pavasara palu atzīmi.

Ūdens līmenis paaugstinājies arī citos Latvijas reģionos, bet lēnāk nekā Kurzemē un Vidzemes dienvidrietumu daļā.

Līdz ar ūdens līmeņa kāpumu iespējams laivot pa upēm, kas ikdienā nav sekmīgi laivojamas. Tostarp Amatā pie Melturiem ūdens līmenis sestdienas rītā pakāpies līdz 122 centimetriem, un virs laivošanai nepieciešamās minimālās 105 centimetru atzīmes ūdens līmenis var saglabāties vairākas dienas.

Ūdens temperatūra Amatā +8,5 grādi, citās upēs +9..+11 grādu.

Lielākais nokrišņu daudzums piektdien Latvijā bija 25 milimetri Saulkrastu apkaimē un 39 milimetri Siguldā. Naktī uz sestdienu nav stipri lijis. Liels nokrišņu daudzums Latvijā atkal iespējams svētdien un nākamnedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!