Foto: DELFI
Ūdens līmenis Latvijas upēs pārsvarā pazeminās, bet vietām tas vēl nedaudz kāpj, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Tostarp Lielajā Juglā pie Zaķumuižas applūdušas palienes, ūdens līmenis patlaban ir trīs metrus augstāks nekā pirms desmit dienām, tomēr tas saglabājas divus metrus zem pēdējās desmitgades lielāko palu līmeņa.

Ūdens līmeņa paaugstināšanās turpinās arī Gaujā pie Valmieras, kopš pagājušās nedēļas tas cēlies par 1,4 metriem. Upes augštecē ūdens līmenis nedaudz svārstās, pie Siguldas tas sācis pazemināties.

Gaujas pietekā Amatā ūdens līmenis kopš otrdienas pazeminājies par pusmetru, bet upe vēl ir laivojama. Pēdējās divās dienās Vaidavā ūdens līmenis atkāpies jau par metru.

Aiviekstē joprojām vērojama lēna ūdens līmeņa paaugstināšanās, līdzīgi Dubnā, kur pie Višķiem ūdens līmenis ir tikpat augsts kā šī gadsimta lielākajos pavasara palos.

Aiviekstes pietekā Pededzē, Dubnas pietekā Ošā, kā arī Rēzeknes upē ūdens līmenis lēnām krītas.

Lielupē pie Mežotnes ūdens līmenis vairs nepaaugstinās, citviet tas mazliet ceļas, arī Lielupes pietekās ūdens līmenis daudzviet vēl kāpj.

Ventā ūdens līmenis krītas, lai gan tās pietekā Abavā vēl paaugstinās. Bārtā, tāpat kā vairumā Kurzemes upju, ūdens līmenis lēnām pazemināsies.

Tā kā no sestdienas visā valstī gaidāms sauss laiks, nākamnedēļ ūdens līmenis pazemināsies. Ļoti augsts ūdens līmenis saglabāsies Lubāna ezerā un Aiviekstē, kā arī Dubnas augštecē.

Ūdens temperatūra upēs, ezeros un jūrā +11..+14 grādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!