Foto: Kadrs no video
Otrdienas pievakarē pēdējie negaisa mākoņi atstājuši Latgales dienvidus, un patlaban Latvijā vairs nav neviena pērkona negaisa, liecina meteoroloģiskā informācija.

Valsts austrumu novados vietām gan vēl iespējams īslaicīgs lietus. Saglabājas brāzmains rietumu, ziemeļrietumu vējš - tā ātrums brāzmās daudzviet sasniedz 13-17 metru sekundē. Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +15..+20 grādiem.

Saskaņā ar datiem no akciju sabiedrības "Sadales tīkls" elektroapgādes atslēgumu kartes plkst.17.30 bija reģistrēti 180 avārijas atslēgumi, visvairāk - Latgalē.

Otrdien Latvijā reģistrēts lielākais zibeņu skaits kopš pagājušā gada - aptuveni trīs tūkstoši. Intensīvākā zibeņošana bija valsts dienvidaustrumu novados.

Kā ziņots, Siguldas pagasta Ummeru ezera apkaimē otrdien vējš sagāzis daudz koku un nodarījis postījumus arī vairākām ēkām. Visticamāk, šeit pāri gājis virpuļviesulis. Vētra bija iespējama arī citviet valstī, sevišķi Sēlijā un Latgalē, kur reģistrēta intensīvākā zibeņošana.

Negaiss daudzviet atnesa spēcīgas lietusgāzes, bet nav saņemtas ziņas par krusu.

Arī trešdien Latvijā gaidāms brāzmains vējš un valsts austrumu daļā iespējamas pērkona lietusgāzes, tomēr negaisa un vētras risks būs krietni mazāks nekā otrdien, prognozē sinoptiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!