Foto: F64
Sestdien Latvijā pārspēti 29 karstuma rekordi, kas ir viens no visu laiku lielākajiem vienā dienā laboto temperatūras rekordu skaitiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

15 novērojumu stacijās tika sasniegts jauns 25. jūnija karstuma rekords, desmit no tām tika pārspēts arī mēneša trešās dekādes rekords, trijās no tām – arī visa mēneša karstuma rekords. Tāpat tika labots 25.jūnija nacionālais temperatūras rekords.

Pie jauna jūnija maksimālās gaisa temperatūras rekorda sestdiena tika Daugavpils (jaunais rekords +31,8 grādi), Bauska (+32,1 grāds) un Jelgava (+32,8 grādi). Jelgavā reģistrētie +32,8 grādi ir arī jaunais 25.jūnija Latvijas rekords.

Saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" datiem gaisa temperatūra sestdien vietām Latvijā pakāpās līdz pat +34 grādiem, sasniedzot augstāko atzīmi daudzu gadu laikā.

Pēdējo gadu karstuma rekords sestdien pārspēts uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" meteostacijās Ādažos, Saulkalnē, Inciemā, Valmierā un Usmā, liecina dati no portāla "meteolapa.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!