Sestdien, 16.augustā, Ogres estrādē rokgrupa "Līvi" sniegs pirmo koncertu pēc traģiskās autoavārijas, kurā gāja bojā grupas bundzinieks Dainis Virga un ilggadējais skaņu operators Juris Jakovļevs.
Kā pastāstīja basģitārists Jānis Grodums, koncertu "Draugus pieminot" organizē paši "Līvi", jo "mēs uzskatām, ka nekas nedrīkst apstāties, neskatoties uz nelaimēm. Mums, dzīvi palikušajiem, dzīve neapstājas".

Grodums, kurš ir vienīgais grupas oriģinālsastāva dalībnieks, stāsta, ka abi ar grupas līderi Ainaru Virgu ir "gatavi strādāt tālāk". Arī taustiņinstrumentālists Guntars Mucenieks noteikti būšot grupā "Līvi".

Sestdienas koncertā uz skatuves kāps arī bundzinieks Vilnis Krieviņš un bekvokālisti Andris Zīverts un Ildze Varna no grupas "Būsim", kurā savulaik spēlējis arī Grodums.

Tā kā koncerts tiek rīkots "ekspromti", tajā, lai kā arī gribētu, nepiedalīsies ģitārists Tomass Kleins, jo viņam jau sarunāti citi koncerti kopā ar Ivo Fominu, stāsta Grodums.

"Līvu" koncerts Ogres estrādē sāksies plkst.20, pēc tā paredzētas dejas ar "Līvu" mūziku, ko vadīs dīdžejs Monro.

Par latviešu roka klasiķiem kļuvušie "Līvi" ir dibināti 1976.gadā Liepājā. Astoņdesmito gadu vidū pēc grupas līdera Ērika Ķiģeļa bojāejas tās vadību pārņēma ģitārists Ainars Virga.

Kā ziņots, 26.jūlija naktī traģiskā autoavārijā uz Daugavpils šosejas iekļuva ģitārista Ainara Virgas vadītā automašīna. Notikuma vietā bojā gāja viņa brālis "Līvu" bundzinieks Dainis Virga un ilggadējais skaņu operators Juris Jakovļevs, savukārt Ainars Virga un basģitārists Jānis Grodums guva dažāda smaguma traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!