Foto: Lauris Vīksne
"Arēnā Rīga" piektdien, 9. novembrī, izskanēja valsts svētkiem veltīts dižkoncerts "Latvijas gadsimts". Koncerta programmai izvēlētas aizvadītā gadsimta nozīmīgākās dziesmas, kas raksturo Latvijas valsts svarīgākos vēstures mirkļus – strēlnieku laiku un Brīvības cīņas, jaundibinātās valsts uzplaukumu un Kārļa Ulmaņa valdīšanas laiku.

Tāpat koncertā iezīmējās arī 20. gadsimta 40. gadi, kad daļa tautas bija spiesta doties trimdā, bet daļa tika izsūtīta uz Sibīriju. Koncertā mākslinieciski tika atspoguļota arī trimdas jaunrade un nacionālā atmoda, bet koncerta finālā skanēja pēdējo desmitgažu populārākās pašmāju dziesmas.

Uz skatuves kāpa dziedātāji Lauris Reiniks, Marija Naumova, Zigfrīds Muktupāvels, Olga Rajecka, Uģis Roze, Ilona Bagele, Gunārs Kalniņš, "Eolika", Ieva Sutugova, Ginta Krievkalna, Ieva Pļavniece, Ivo Grīsniņš Grīslis, Jānis Buķelis, Artūrs Biķernieks, Juris Vizbulis, Žoržs Siksna, Viktors Lapčenoks u.c. No ASV uz Rīgu ir atlidojis arī "Čikāgas piecīšu" dalībnieks Armands Birkens, kurš koncertā uzstāsies kopā ar dziedātāju Loriju Vudu.

Koncertprogramma būs klausāma arī 11. novembrī Liepājas Olimpiskajā centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!