Foto: Ziedonis Safronovs
Sestdien, 10. novembrī, Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos režisora Dž.Dž.Džilindžera iestudējums "Kleo-Kleo-Kleo-Patra", kurš sarakstījis arī izrādes dramaturģisko materiālu, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Zanda Borga.

Ēģiptes ķēniņiene Kleopatra ir viena no slavenākajām valdniecēm pasaules vēsturē. Par viņu klīst daudzas leģendas un nostāsti, viņas dzīve iedvesmojusi daudzu mākslas darbu tapšanu. Viņai piedēvē gan lielu skaistumu un sievišķību, gan arī lielu gudrību, kas ļāvusi savaldzināt tādus karavadoņus kā Jūlijs Cēzars un Marks Antonijs. Kleopatras piena vannas, kas tiek uzskatītās par viņas skaistuma noslēpumu, ir zināmas vēl šodien. Un tad vēl stāsts par čūsku.

Izrādē titullomā iejūtas aktrise Signe Dancīte, piedalās arī aktieri Egons Dombrovskis, Sandis Pēcis, Edgars Ozoliņš, Kaspars Gods, Armands Kaušelis, Gatis Maliks, Edgars Pujāts, Mārtiņš Kalita, Ilze Jura un Elizabete Marija Brante.

Ar šo izrādi Liepājas teātrī kā scenogrāfs debitē mākslinieks -8, izrādei tapt palīdzējusi arī režisora asistente un horeogrāfe Linda Kalniņa, kostīmu māksliniece Ramona Barsegjana un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis. Video veidojis Uldis Ligers.

Izrādi iespējams noskatīties arī 11. un 28. novembrī.

Izrāde nav ieteicama skatītājiem, kas jaunāki par 14 gadiem, kā arī šis iestudējums nav iekļauts abonementā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!